Djevojka iz Velike Britanije tuži obiteljskog liječnika svoje majke za milijune - jer joj je dopustio da se rodi

Instagram@realbryannaalexis Djevojka iz Velike Britanije tuži obiteljskog liječnika svoje majke za milijune - jer joj je dopustio da se rodi
Vidi originalni članak
  • Usprkos svojoj bolesti, Evie Toombes uspijeva voditi aktivan život 
  • Mlada žena tvrdi da obiteljski liječnik nije rekao njenoj mami o važnosti suplemenata folne kiseline tijekom trudnoće
  • Sada kaže da se zbog toga njezin porod nikada nije trebao dogoditi 

Evie Toombes iz Skegnessa u Lincolnshireu tuži obiteljskog liječnika svoje majke za milijunsku odštetu jer tvrdi da se njezino rođenje nije smjelo dogoditi. Para-skakačica rođena je sa spinom bifidom, koja je u narodu poznata i kao „otvorena leđa“.

To je oboljenje u kojem se bebina kralježnica i leđna moždina ne razvijaju u maternici, što rezultira rupom u kralježnici. Toombes se stoga nekim danima mora umjetno hraniti 24 sata, a ponekad visi na cjevčicama. U nekom trenutku, 20-godišnjakinja će se morati osloniti na invalidska kolica, a pojavit će se i bolesti probavnog trakta.

Usprkos svemu je uspješna skakačica

Unatoč svom invaliditetu, Evie Toombes napravila je karijeru skakačice, natječući se i protiv osoba s invaliditetom i bez invaliditeta. Prije nekoliko godina čak je upoznala princa Williama i njegovu suprugu Kate kada je na jednoj dobrotvornoj priredbi osvojila nagradu „Inspiration Young Person Award“.

Life&style Ova žena izgubila je skrbništvo nad djecom jer ju je suprug optužio da ju tetovaže čine lošom mamom

Nedavno se pojavila u emisiji ITV-a „Hidden Disabilities: What's The Truth?“ kako bi otvoreno govorila o svom invaliditetu koji se na prvi pogled ne vidi. A ipak, sada kaže da se njezino rođenje moglo – i trebalo – spriječiti. Za to krivi obiteljskog liječnika svoje majke.

Toombina majka možda uopće nije trebala ostati trudna

Toombes tvrdi da je majčin liječnik savjetovao njezinu majku da uzima suplemente folne kiseline kako bi smanjila rizik od spina bifide - što je u ovom slučaju bilo zbog nedostatka folne kiseline - njezina majka uopće ne bi ostala trudna i Evie ne bi bila rođena. Međutim, liječnik opovrgava te tvrdnje, navodeći da je gospođi Toombes dao „razumne savjete“.

50-godišnja majka rekla je Visokom sudu da je otišla u ordinaciju spomenutog liječnika kako bi s njim razgovarala o svojim planovima za plodnost. Nakon gubitka oba roditelja, gospođa Toombes je odlučila imati obitelj. Unatoč tome što je tijekom savjetovanja bilo spomena o folnoj kiselini, gospođa Toombes inzistira da joj njezin liječnik nije rekao o koliko je važna folna kiselina u prevenciji spina bifide.

Life&style Žena je rodila zdravog dječaka - dvostruko većeg od prosjeka. Pogledaj ovog malog diva!

Odvjetnik je na sudu izjavio „da je gospođu Toombes njezin obiteljski liječnik savjetovao na odgovarajući način, ne bi zatrudnjela na tako 'brzoplet' način, nego bi si osigurala zdravu razinu folne kiseline prije nego što bi nastavila s planiranjem djeteta“. Liječnik se, pak, usprotivio i rekao da je sigurno savjetovao majci da se dobro hrani i da ima dobru razinu folne kiseline. Presuda se još čeka.

Posjeti Miss7.24sata.hr