Djeca pogođena potresom dobila su nove prijatelje, a njihove poruke rastapaju i najtvrđa srca

Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE
Vidi originalni članak
  • Kad se male ruke slože, sve se može!
  • Zaista, i one najmanje ruke prihvatile su se papira i olovki te svojim vršnjacima pogođenima potresom iskazali dirljivu potporu
  • Uz potrebne stvari koji su poslali na područje Banije, uputili su tople i iskrene riječi svojim novim prijateljima

Razorni potres koji je pogodio Baniju, svjedočimo svi od prvog dana, ujedinio je Hrvatsku. Ruku pomoći pržili su svi na svoj način, a među njima su i oni najmlađi. Mališani su su u ruke uzeli papir, olovke i drvene bojice i svojim vršnjacima uputili dirljive poruke. Dječaci i djevojčice koji su pretrpjeli veliku traumu uz poruke djece koje nikada nisu upoznali mogli su osjetiti da u ovoj nesreći nisu sami

Life&style Prvašići su snimili dirljivi video: Iako smo mali, možemo činiti velike stvari

Fotografije hvalevrijednih dječjih gesta objavljuju se u Facebook grupi Crteži/poruka podrške, a ove su neke od njih. 

Mala Eva velikog srca s mamom je poslala nekolicinu stvari potresem pogođenoj djeci, uz divnu poruku. ‘’Čuvajte se i nadam se da ćete se uskoro vratiti u svoje domove’’, stoji između ostalog u poruci. 

’Mi smo uz vas. Znajte da poslije kiše uvijek dođe sunce tako će proći i ova nevolja to vas je snašla! Veliki pozdrav iz Trogira’’, poslala su djeca uz nacrtano srce. 

Žao nam je što vas je ovo zadesilo. Neka Vas dalje uvijek prati sreća. Tena , Matija i Tin'', stoji u jednoj poruci uz nacrtano božićno drvce. 

‘’Vole Vas Gabi i Teo’’, uz poruku mališani su nacrtali mnoštvo srca. 

Potresne scene "Luka je. Ja idem u četvrti razred i skupio sam 200 kuna džeparca koje bih volio uplatiti vašim sinovima"

Djeci u Baniji, još jedan prijatelj, mali Noa, poručio im je da ne brinu jer će to sve proći. ‘’Vi ste svi jaki i ja vjerujem u vas’’, poručio im je. 

Mnoge je dirnuo slučaj spašenog oca i sina iz olupine automobile. ‘’Za dječaka koji je spašen s tatom i auta’’, napisali su Ivan (5) i Josip (6). 

Life&style "Zagrlili smo se i plakali, a na nebu je bio nevjerojatan prizor. Sin ga je snimio..."

Mali prijatelj iz Slatine, Roko, svojim stradalim vršnjacima poslao je dirljivu poruku. ''Teško mi je gledati vaše roditelje pune tuge i neizvjesnosti, ali nemojte misliti na lose jučer, nego mislite na bolje sutra’’, između ostalog napisao je Roko. 

Djevojčice, šaljem ti robu. Ja se zovem Franka i imam šest godina i živim u Zagrebu. Ne boj se, sve će biti dobro’’, napisala je mala Franka. 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr