Destinacije za jesenski izlet na kojima možeš obaviti i vrhunski shopping: Kako pronaći komade kojih nema u Hrvatskoj po super cijenama

Vidi originalni članak
  • Došla je jesen, a ti nemaš što za obući?
  • Kako spojiti ugodno s korisnim: otići na izlet i obaviti odličan shopping
  • Otkrivamo lokacije na kojima možeš uloviti dizajnerske komade na sniženju

Shopping nikad nije dobro obavljati u žurbi, najbolje je za to rezervirati jedan cijeli dan i obaviti sve u miru. Još je bolje spojiti kupnju odjeće s izletom u neki od obližnjih gradova u inozemstvu, te ubaciti i malo razgledavanja, ali i gastronomskih užitaka.

Trst

Nekadašnja ultimativna shopping destinacija, a zapravo presladak talijanski gradić u kojemu možeš pojesti dobru pastu, a poslije toga otići u shopping. Trst je idealan za jednodnevni izlet, jer je relativno blizu pa ne trebaš uzimati noćenje. Osim živahnog centra s kanalima, nemoj zaobići ni dvorac Miramare do kojeg ima oko deset minuta vožnje od Trsta, a ulaz je besplatan.

A najbolje ulice za shopping u Trstu su Via San Nicolo i Viale XX Settembre. Odvoji vremena za laganu šetnju i razgledavanje brojnih dućančića s pravom talijanskom kožom, nakitom i odjećom. Još jedna odlična shopping destinacija u ovom kraju je Palmanova. Ovaj trgovački centar na 50 minuta vožnje od Trsta nudi ogroman izbor brendova i velike popuste, pa se isplati produžiti boravak i na dva dana. Nakon dobro obavljenog shoppinga počasti se pastom i aperol spritzom u jednoj od brojnih trattorija, jer ipak si u Italiji.

Venecija i Noventa di Piave

Još jedan talijanski grad u koji često idemo u razgledavanje je Venecija, ali jesi li znala da u blizini možeš naći i shopping centar Noventa di Piave gdje se prodaju dizajnerski komadi po super cijenama? Put je moguće napraviti i u jednom danu ako se dobro organiziraš, ali preporučujemo ostati i dan dulje kako bi mogla uživati u uvijek predivnoj Veneciji. Noventa di Piave je od Venecije udaljena 30 minuta vožnje, a izgleda poput malog grada punog raznoraznih dućana s dobrim popustima. Kao i u svakom outletu, potrebno je malo više vremena za traženja brojeva i modela, ali prave šopingholičarke uvijek stavljaju ovaj centar na vrh omiljenih.

Graz i Beč

Na kraju, tu su nam i dobro poznati Graz i Beč, sa svojim shopping centrima u kojima možeš pronaći neke brendove kojih nema u Hrvatskoj. Graz je idealan za put na jedan dan, možeš se prošetati predivno očuvanom starom gradskom jezgrom te se popeti na Schlossberg, brdo s kojeg se pruža fantastičan pogled na grad. Za kupnju izdvajamo shopping centar Seiersberg te ulicu Herrengasse. Do glavnog austrijskog grada Beča te čeka nešto duža vožnja pa tamo preporučujemo ostati dva dana. Za shopping predlažemo Mariahilferstrasse koja je prepuna poznatih high street brendova, a u outletu Pandorf možeš naći luksuznije brendove, ali po sniženim cijenama.

Pripremi se za put na vrijeme

Kako bi tvoje putovanje neometano teklo, pripremi prije puta sve dokumente i natoči gorivo u Hrvatskoj kako ne bi plaćala više cijene u inozemstvu. Uz INA Loyalty aplikaciju možeš ostvariti brojne uštede i pogodnosti prilikom kupnje goriva i drugih sitnica koje su ti potrebne za put poput snackova i osvježavajućih pića.

Za sve putne zalogaje pobrinut će se Fresh Corner. Osim prefinih sendviča sa svježim sastojcima, u ponudi Fresh Cornera možeš pronaći hrskave hot dogove, kroasane, muffine i razna druga jela te prefinu kavu. Isto tako, u INA Loyalty aplikaciji možeš vidjeti gdje je najbliža INA benzinska postaja. Ako već nisi, instaliraj INA Loyalty aplikaciju, toči kvalitetna goriva na INA benzinskim postajama i uživaj u popustima na najfinije zalogaje te spremna kreni na put!

Posjeti Miss7.24sata.hr