Demi Moore, zvijezda 'Supstance' o starenju: 'Bilo mi je teže sa 40 nego sa 60. Nitko me nije želio'

Pixell Demi Moore
Vidi originalni članak
  • S isklesanim tijelom i zategnutim licem Demi Moore mnogi su smatrali jednom od najseksepilnijih žena na svijetu
  • No isto tako, u proteklim se godinama puno komentiralo što je sve "napravila" na sebi, a karijera nekadašnje zvijezde u srednjim je godinama stagnirala, Hollywoodu više nije bila zanimljiva. Do filma 'Supstanca' koji ju je vratio na veliko platno
  • Ironično, 'Supstanca' se bavi temom starenja i cijenom koju smo spremni platiti za mladolik izgled, a 61-godišnja Demi je progovorila o svojim trenucima nesigurnosti oko izgleda, starenju i prihvaćanju vlastitih nesavršenosti

U filmu 'Supstanca', koji upravo igra u našim kinima, Demi Moore je odigrala vjerojatno najhrabriju ulogu ikad. Mračno istraživanje mladosti, ljepote i nemilosrdnih zahtjeva za žene u Hollywoodu vizualno je zapanjujuće te ima i zadivljujuću priču. 'Supstanca' je žestoka priča o neprihvaćanju starenja, a Demi tumači Elisabeth Sparkle, slavnu osobu čija slava (i ljepota) blijede, a suočava se sa svojim mlađim klonom, kojeg glumi glumica Margaret Qualley. Film nas tjera da si postavimo pitanja: je li tjelesno predivna mlada žena uistinu simbol ljepote ili ne? Osim toga, nije li prihvaćanje sebe onakvim kakav čovjek jest u bilo kojoj životnoj dobi, dokaz vlastite zrelosti i harmonije? 

U jednoj sceni se lik, koji je briljantno utjelovila Demi Moore, opsesivno šminka prije spoja, vođena strahom da će izgledati staro.
Osvrćući se na tu scenu, glumica je rekla: „Ideja da se gledaš u ogledalo i vidiš samo ono što nije u redu - to je kao da se želiš učiniti ružnijom kako bi mogla izgledati kako se osjećaš." Kaže kako se „nešto slomilo” u njoj dok je snimala tu emotivnu scenu. „Bilo je jako teško, otkrila je“. 

Glumica je nastavila: „Nisam savršena. Ponekad ću pogledati fotografiju i pomisliti, 'Izgledam staro' ili što već. Ali, naučila sam se nositi s tim.” 

Demi kaže da joj je neki stranac jednom rekao: „Nikada nećeš biti zadovoljna, ali počet ćeš biti svjesna svoje vrijednosti kada odložiš mjerila." Ovaj joj je neočekivani savjet, kaže, pomogao promijeniti način razmišljanja, potaknuvši je da se usredotoči na vlastitu vrijednost umjesto da pokušava ispuniti društvena očekivanja.

Life&style U kina je stigao film 'Supstanca', s Demi Moore u ulozi života. Smiješi li joj se Oscar za ovu nesvakidašnju priču?

Demi, koja s bivšim suprugom Bruceom Willisom ima tri kćeri, Rumer, Scout i Tallulah, kaže da odbija dopustiti da joj godine ograniče izbor karijere ili diktiraju uloge koje preuzima.

„Jedna od najvećih tema moje karijere je preispitivanje unaprijed stvorenih ideja i ograničenja”, rekla je. „Nalazim se u trenutku kada pišem vlastitu priču, umjesto da mi se priča diktira na temelju mojih godina. Tko kaže da netko ne može izgledati na određeni način ili raditi određene stvari? Danas 60-e nisu ono što su 60-e nekad bile. Postoji dio mene koji uživa shvaćajući to dok idem dalje. Imala sam više izazova, osobito u karijeri u svojim 40-ima. U to vrijeme nitko nije znao što bi sa mnom. Nisam imala 30, ali nisam imala ni 40 na način da bi me ljudi mogli komotno identificirati kao majku. Nije bilo uloga za mene”, dodala je.

Međutim, glumica kaže da su se stavovi u Hollywoodu ipak promijenili nabolje - s više uloga dostupnih ženama u 40-ima i 50-ima. „Vidimo puno zanimljivijih uloga za žene od 40 do 50 godina – koje bih ja nazvala 'mladim ženama'“, kaže.

Life&style Andrew Garfield o škakljivoj sceni s Florence Pugh: "Viknuli su "Rez!", ali se mi nismo prestali ljubiti"

Posjeti Miss7.24sata.hr