Danas počinje 'Špancirfest' u Varaždinu, očekuje nas 10 dana odlične zabave za sva čula

Facebook/Špancirfest Šancirfest u Varaždinu
Vidi originalni članak
  • Varaždin će danas 26. po redu Špancirfest pretvoriti u centar dobre zabave
  • Špancirfest, koji će trajati do 1. rujna, oživjet će povijesnu varaždinsku jezgru bogatstvom sadržaja i događanja za sve generacije i stvoriti jedinstvenu atmosferu koja ga čini prepoznatljivim 
  • U deset dana, festival donosi više od 500 programa i spaja sve ponajbolje od glazbe, uličnih performansa, umjetnosti do kreativnog stvaralaštva i gastronomije

U Varaždinu će se od 23. kolovoza do 1. rujna održavati Špancirfest, jedan od najomiljenijih festivala u Lijepoj Našoj, a ove godine program je bogatiji nego ikada. Donosimo ti pregled događanja – sigurno ćeš pronaći nešto za sebe…

Glazbeni program Špancirfesta

Uz miljenika nacije Baby Lasagnu, na glavnoj festivalskoj pozornici održat će se još devet izvrsnih i besplatnih koncerata. Podno bedema Starog grada publiku će zabavljati Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke, Tony Cetinski, M.O.R.T., Savršeni marginalci i Psihomodo pop, 50 izvođača međunarodnog simfonijskog orkestra, big benda i zbora u spektakularnoj Rock Operi, najvećem simfonijskom rock spektaklu na ovim prostorima te varaždinske snage The Fakin’ Lajsne i Dodger Artfool.

Na jednoj od najljepših hrvatskih pozornica, u intimnom i ekskluzivnom okruženju Vile Bedeković, nastupit će glazbena diva Josipa Lisac, 4 tenora provest će publiku kroz različite glazbene stilove, dvije različite glazbene tradicije spojit će klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Varaždinski tamburaški orkestar, a karizmatični slovenski kantautor Zoran Predin svojim će nastupom dati poseban hommage velikanu hrvatske glazbe, Arsenu Dediću.

Koncertni i kazališni program na Vili Bedeković jedini je sadržaj festivala za koji je potrebno kupiti ulaznicu.

Uz dvije glavne pozornice, glazba će odzvanjati iz svakog kutka gradske jezgre, s malih pozornica, ali i ulica i trgova. 

Hit kazališne predstave na ovogodišnjem Špancirfestu

Na pozornici kod Vile Bedeković očekuje te izvrstan kazališni program s hit predstavama i poznatim glumačkim imenima. Legendarni Topalovići nasmijat će te u predstavi Maratonci trče počasni krug u izvedbi glumaca HNK-a u Osijeku. Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić su hrvatske Thelma i Louise u predstavi Tere i Luce, još jednoj uspješnici Kazališta Planet ART. U osuvremenjenoj verziji komedije Pljuska, koju su na scenu vratili u Kazalištu Kerempuh, smijeh će izmamiti svi paradoksi zastarjelog državničkog aparata. U Varaždin se vraća omiljeni Sarajlija s holivudskom i svjetskom karijerom Branko Đurić Đuro sa svojom autorskom predstavom Đurologija, s kojom je oborio sve rekorde gledanosti. Predstava je u 4 godine odigrana više od 470 puta i vidjelo ju je preko 300.000 posjetitelja, a još uvijek ne prestaje oduševljavati publiku.

Life&style Ako te zanima 'kaj su jeli naši stari', ovog se vikenda zaputi u Vrbovec. Čekaju te najukusnije delicije i super zabava

Ulični program na Špancirfestu

Srce i duša Špancirfesta, ulični program, u ovogodišnjem izdanju donosi izvrsnu glazbeno-scensku priču. Dvadesetak performera dolazi iz brojnih zemalja poznatih po kvalitetnim uličnim teatrima i skupinama, od Francuske, Italije, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Belgije do Argentine i Čilea. Kreativnost, raznolikost i inovativnost ulične umjetnosti bit će predstavljena na svakom koraku kroz neuobičajene instrumente, improvizirane uređaje za reprodukciju zvuka, atraktivne glazbene performanse pojedinaca, ali i renomiranih orkestara. 

Mnogima najdraža ulica na Špancirfestu, Uska, bit će pozornica za brojne dizajnere. Među 30-ak izlagača prvi će se put, između ostalog, predstaviti WallWare sa svojim digitalno procesuiranim vintage slikama montiranim na ručno puhanom staklu i porculanu, Art+ journal s luksuznim baršunastim rokovnicima i ilustriranim bilježnicama, te TreWolo s drvenim torbicama.

Umjetnička ulica ponovno će biti veliki atelje na otvorenom gdje će brojni umjetnici predstaviti različitost slikarskih tehnika i tema, od apstrakcije do realističnih ostvarenja.

Novi sadržaji na Špancirfestu

Gaming zona nova je atrakcija festivala osmišljena i dizajnirana za sve ljubitelje video igara. U posebno opremljenom i prilagođenom prostoru u Bakačevoj ulici, strastveni igrači moći će isprobati najnovije video igre i konzole, zaigrati neki od retro klasika na uređajima koji vraćaju u prošlost ili pokazati svoje vještine na turniru.

U prostranom dvorištu palače Sermage na Stančićevom trgu nova je zona koja će ponuditi sve što vam je potrebno za opuštanje i uživanje. Očekuje te ekskluzivni izbor pića, najpoznatiji svjetski šampanjci, probrana vina i ukusni finger food u pomno uređenom prostoru kako bi se posjetitelji osjećali – glamurozno.

Gastronomska ponuda Špancirfesta

Špancir Burger Festival na Kapucinskom trgu ponudit će vrhunske burgere poznatih chefova, u Vinskom gradu opuštajuća večer zagarantirana je uz vrsnu kapljicu sljubljenu s pomno biranim delicijama, a u poslijepodnevnim satima bit će održane popularne radionice Paint and Wine te radionice izrade keramičkog suđa i oslikavanje staklenih čaša uz vino, a bogata street food ponuda popraćena i bogatim izborom pića, uz već ranije spomenuti zanimljiv glazbeni program, očekuje te i u Food & Party zoni na Starom gradu.

Više detaljnijih informacija o bogatom programu možeš pronaći na internetskim stranicama Špancirfesta

Life&style Popularni Food Truck Festival vraća nam se i ove godine, ali na novoj lokaciji

Posjeti Miss7.24sata.hr