Danas počinje! Evo što te sve čeka na Festivalu svjetla

Marko Lukunić/Pixsell, Miss7
Kako izgleda kada se spoje moderna umjetnost i kultura? Sjajno i blještavo, ako se pita organizatore kulturno - umjetničkog projekta "Festival svjetla Zagreb 2018." Radi se o manifestaciji koja počinje ovaj tjedan, a staroj gradskoj jezgri Zagreba će podarit jedno sasvim novo ruho
Vidi originalni članak

Atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije bit će postavljene na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu."Festival svjetla Zagreb 2018." održat će se od 15. ožujka s početkom u 18 sati, i trajat će do 18.ožujka do 23 sata. Posjetitelji festivala će moći uživati u impozantnom audiovizualnom sadržaju i to na 19 lokacija. Da se bliži Uskrs najbolje će dočarati instalacije i divovsko jaje na Vranicanijevoj poljani, dok će glumci uz gornjogradski kip Antuna Gustava Matoša recitirati njegove stihove. U Art Parku će biti postavljeni i gradski vinogradi. Zvuči kao dobra zabava, zar ne?

Tema festivala je buđenje proljeća koje predstavlja rast i renesansu, dok je ulaz za sve lokacije je besplatan. Svi gradski programi počinju u 18, a završavaju u 23 sata. Ovim festivalom Zagreb se priključio organizaciji Festival of Lights International, a među kojima su i Lyon, Amsterdam, Helsinki, Prag, Sankt-Peterburg i Berlin.  

Osim navedenih lokacija (Art parka, lokacija kod kipa A.G. Matoša i Vranicanijeve poljane) festival će se održavati u tunelu Grič, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu. Doista, Zagrebu predviđamo (još jednu) uspješnu turističku sezonu.

19. DO 21. LIPNJA Zbog ovih fotografija jedva čekamo INmusic festival!

Posjeti Miss7.24sata.hr