Dame, pozvane ste: u subotu slavimo Dan ženskog golfa, a proslava uključuje i besplatnu uvodnu školu golfa

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • U subotu 29. svibnja na golf igralištu Riverside održati će se proslava međunarodnog dana ženskog golfa
  • Proslava uključuje besplatnu uvodnu školu golfa za sve zainteresirane dame svih dobnih skupina i zabavni format za golferice s početkom u 10 sati
  • Ovom proslavom želi se obilježiti i popularizirati golf sport u zemlji, s naglaskom na razvoj ženskog i juniorskog sporta

Proslava međunarodnog dana ženskog golfa održati će se u Zagrebu, u subotu 29. svibnja 2021. na golf igralištu Riverside. U cilju popularizacije golfa među ženama svih dobnih skupina je i organizacija proslave međunarodnog dana ženskog golfa kojoj se i ti možeš pridružiti. 

"Pravi" dan proslave je 2. lipnja, no Hrvatski golf savez odlučio je proslaviti ovaj dan unaprijed, tijekom vikenda, kako bi omogućio većem broju dama da se odazovu događaju i proslavi. Hrvatski golf savez uz podršku međunarodne krovne organizacije R&A realizira usvojenu strategiju popularizacije golf sporta u zemlji, s naglaskom na razvoj ženskog i juniorskog sporta.

Prošle je godine međunarodni dan ženskog golfa proslavljen virtualno, i kasnije u rujnu uživo, s obzirom na pandemijsku situaciju. Ovdje možeš pogledati prošlogodišnju video poruku. Međunarodni dan ženskog golfa slavi se na više od 900 lokacija u 68 zemalja svijeta. Ove godine slavi se po šesti put u svijetu, a treću godinu za redom u Hrvatskoj.

Besplatna uvodna golf škola

U Zagrebu proslava uključuje besplatnu uvodnu školu golfa za sve zainteresirane dame svih dobnih skupina i zabavni format turnira, tzv „Texas scramble“ za golferice s početkom u 10 sati. Očekuje se 100-tinjak sudionica, a ono što golf klub naročito veseli je puno novih lica u školi golfa. Odazvalo se i puno donatora koji su prepoznali vrijednost ovog događaja i na taj način podržavaju ovu svečanu proslavu, naravno uz pridržavanje mjera. Nakon turnira i škole golfa, oko 12 sati bit će održana dodjela nagrada u formi tombole - sve su žene pobjednice! Voditeljica programa biti će Marijana Perinić, spisateljica, komičarka i voditeljica.

Golferice će proslaviti svoj dan, a svima je zajednička želja upoznati što više dama svih dobnih skupina s ovim prekrasnim i za fizičko i psihičko zdravlje zdravim sportom, sportom za cijeli život, kojim se mnoge žene bave rekreativno, no neke su i izvrsni igračice.

Posjeti Miss7.24sata.hr