Čudan trend: Zašto žene feniraju vaginu?

thinkstock
I znaš što je najčudnije - liječnici misle da je korisno
Vidi originalni članak

Svi znamo da se gljivična infekcija razvija u vlažnim uvjetima. Nakon seksa su žene baš takve. I eto, ovo je jedan jednostavan način kako se lakše mogu dobiti raznorazne bakterije. Ali, možeš li vjerovati da se razvio jedan novi trend - sušenje vagine sušilom za kosu? Da, žene su doista počele to raditi. 

Nakon suludog trenda čišćenja vagine krastavcem, čini se kako je na red došlo i ovo. Naravno, da sve ne bi ostalo samo na priči, magazin Health je upitao ginekologinju iz New Yorka Raquel Dardik što misli o tome: "Ovo donekle drži vodu, ali se odnosi isključivo na vanjsko područje vagine. Gljivice se nastanjuju na vlažnim dijelovima, pa sušenjem tih dijelova nakon seksa doista možete smanjiti mogućnost infekcije".

Ipak, doktorica Dardik je time dala do znanja se fenom mogu sušiti samo vanjski dijelovi.  A što je s unutrašnjim? "Da biste osušili unutarnje dijelove trebalo bi staviti sušilo za kosu u vaginu, a to doista nikako ne preporučujem", kaže Dardnik. Doktorica ipak zaključuje da ne postoje potvrđeni podaci da sušenje intimnih dijelova fenom sigurno sprečavaju upalu... 

Povijest nas je naučila da postoje brojne stvari koje su do sada ljudi stavljali u vaginu. Osim "slavnog" krastavca, ginekolozi upozoravaju da se ove stvari ne stavljaju: jogurt, ždralova jaja (Gwyneth Paltrow je odgovorna za ovaj "trend"), plin, Vaporub kremu za prehladu oko nosa i vitamin E.

VOU Liječnici upozoravaju: nemojte 'čistiti' vaginu krastavcem

Ne volimo ovo govoriti, ali ima li kraja ljudskoj gluposti?

Posjeti Miss7.24sata.hr