Čovjek odbija plaćati alimentaciju dok ne upozna sina kojeg mu je bivša tajila. Je li u pravu?

Shutterstock Ne želi plaćati alimentaciju dok ne upozna sina
Vidi originalni članak
  • 29-godišnji muškarac otišao je na Reddit da bi se požalio kako se njegova 30-godišnja bivša djevojka, koju on naziva „Jane“, pokušala vratiti u njegov život
  • Naime, željela je dobiti novac za alimentaciju za njihovog petogodišnjeg sina - o kojem on nije znao baš ništa
  • Sada novopečeni otac pita je li u krivu što ne želi plaćati alimentaciju dok ne upozna svog sina

Jane ga je prevarila s njegovim prijateljem/cimerom, „Tedom“. Tim činom ga je natjerala da prekine veze sa svim svojim prijateljima koji nisu stali na njegovu stranu te je potpuno isključio sve iz svog života kako bi mogao nastaviti dalje.

Nakon što je dobio poziciju s visokom plaćom i objavio svoje zaruke sa svojom novom djevojkom, 26-godišnjom „Ashley“, sada se odjednom pojavila Jane te pokušava izvući novac nakon što mu je godinama krila da imaju zajedničko dijete. Sada se pita je li on „š***k“ jer odbija platiti alimentaciju, osim ako ne može biti dio djetetova života.

via GIPHY

Za one koji ne znaju jesu li u krivu, postoji mali subreddit pod nazivom „Jesam li ja š***k“ koji je prepun divnih internet stranaca koji će ti pomoći da riješiš probleme nudeći svoja mišljenja i savjete, dajući ti ocjenu koja se svodi na „da“ ili „ne“.

Muškarac u ovoj objavi objašnjava kako je u početku mislio da Jane izmišlja dijete kako bi stupila u kontakt s njim. „Mislio sam svašta za Jane, jer je prošlo šest mjeseci kako sam je uhvatio u prevari i mog odlaska, tj. prije nego što sam promijenio broj, a zatim godine između onda i sada“, objasnio je. „Dosta vremena da Jane shvati da je trudna i kontaktira me u vezi s tim, ili čak dođe za mnom radi alimentacije.“

Life&style 20 muškaraca u slikama je pokazalo kako je biti samohrani otac. Zabavno i lijepo

Nakon nekoliko pokušaja Jane da dopre do njega putem lažnih računa na društvenim mrežama koji nisu bili blokirani, zamolio je svog odvjetnika da joj pošalje pismo da prestane, ali se odvjetnik vratio s fotografijama njegovog sina. „Tek kad je Jane naišla na moj račun i vidjela kako je moj život lijep, osjećala je da i njezin sin zaslužuje financijske pogodnosti“, nastavio je.

„Napravio sam DNK test i doista sam otac. Složio sam se da je uzdržavanje potrebno i rekao Jane i svom bivšem prijatelju Tedu da ću svojim odvjetnicima poslati detalje o plaćanju i posjetama.“

via GIPHY

Vjerovao je da će, ako je ovo dijete doista njegovo, pomoći financijski ga uzdržavati i biti dio njegova života, ali Tedu se taj plan nije svidio.

„Ted je bio uznemiren i odbio je potpisati da on nema prava te ne želi da sam u blizini 'njegovog sina'“, objasnio je. „Odmah sam rekao da, ako ću plaćati alimentaciju, onda imam pravo na sva zakonska prava na koja otac ima pravo i da do tada od mene neće dobiti ni novčića.“

Pravno gledano, Ted je otac budući da je on oženjen s Jane, čak u rodnom listu piše da je Ted otac, biološki otac nema nikakva prava na dijete, ali to također znači da nije prisiljen plaćati alimentaciju.

Ako ne rade stvari pod njegovim uvjetima, rekao je da će štedjeti dok dijete ne postane punoljetno, što ih je potaknulo da ga nazovu sebičnim i navelo ga da se pita čini li pravi potez. Ne iznenađuje da su svi bili na njegovoj strani.

Ova tri horoskopska znaka su najbolji očevi - je li i tvoj dragi među njima?

via GIPHY

“Dakle, nakon više godina želi da financiraš njezinu sretnu obitelj, ali da nikad ne vidiš dijete? Ni meni to ne bi bilo OK. Nisi š***k“, stoji u komentaru.

„Zar su mislili da ćeš im potajno dati novac, a tvoj sin neće imati pojma tko si?“, pisalo je u drugom komentaru. Nekoliko drugih Redditora nazvalo ih je „pohlepnim“ i pozdravilo ideju štednog računa te „pravog oca“ koji nije popustio njihovim ucjenama. 

Posjeti Miss7.24sata.hr