Cjelodnevni plan pića za prekrasnu i zdravu kožu

Splash
Osim krema drugih preparata, za lijepu kožu važno je i ono što jedemo i pijamo tijekom dana
Vidi originalni članak

Lijepa koža nešto je čemu sve djevojke teže, a osim vanjske njege kremicama i drugom preparatima, za blistav i savršen ten važno je i ono što unosite u sebe. No, ovoga puta nećemo pričati o super namirnicama, već o tekućini, a američka dermatologinja Rachel Nazarian sastavila je odličan cjelodnevni plan pića za lijepu kožu:

Tijekom cijelog dana trebali biste popiti najmanje osam čaša vode. "Voda usporava starenje kože i održava njenu elastičnost na optimalnoj razini, stvarajući zdraviji izgled," kaže dermatologinja.

Ujutro trebate piti zeleni sok od kelja i kavu sa sojinim mlijekom. "Kelj je bogat vitaminima i odličan je za kožu. Pomaže u obnovi stanica kože, ima anti-age učinak, a vitamin C održava kožu jakom i poboljšava njenu sposobnost zacjeljivanja," objašnjava dermatologinja. "Sojino mlijeko, pak, pomaže očuvati kolagen kože, a znanstvenici su dokazali da čak sprječava nastanak bora. Također, minerali i proteini iz sojinog mlijeka mogu umanjiti tamne mrlja i diskoloraciju kože."

Popodne popijte dvije šalice zelenog čaja."Bogat je antioksidansima koji pomažu zaštititi kožu od štetnog UV zračenja, a također umanjuje crvenilo i upale na koži."

Navečer popijte čašu soka od šipka. "Ova super namirnica sadrži velike količine antioksidansa i polifenola - gotovo dvostruko više od zelenog čaja - te pomaže u stvaranju kolagena u koži. Više kolagena, znači manje bora i ljepši ten.

Prije spavanja popijte vodu s krastavcima. "S obzirom na to da je 90 posto krastavca voda, oni su odlični pomagači u hidrataciji kože, a bogati su i mineralima, poput magnezija i kalija, koji pomažu izbalansirati pH vrijednost kože i smanjuju upale.

Posjeti Miss7.24sata.hr