Čarolija Dalekog istoka: Dijeli se pola milijuna besplatnih zrakoplovnih karata za Hong Kong

Hong Kong Tourism Board
Vidi originalni članak
  • Ako si oduvijek željela posjetiti Daleki istok, prekrasnu Kinu i fascinantni Hong Kong, ovo je prava prilika
  • Kako bi ponovno oživjeli regiju i potaknuli turiste na dolazak, vlasti u Hong Kongu su se odlučile na zanimljivu akciju
  • Sve što trebaš napraviti je prijaviti se za nagradnu igru i nadati se da ćeš osvojiti jednu od 500 tisuća besplatnih zrakoplovnih karata za ovu impresivnu destinaciju

Hong Kong je poznat kao jedna od najvećih svjetskih financijskih prijestolnica, ali i kao središte luksuznog šopinga. No, ovaj doista fascinantni grad-država, koji je zapravo posebna administrativna regija Narodne Republike Kine, nudi mnogo više od toga. Bogate povijesti i kulture, Hong Kong je prije pandemije koronavirusa privlačio čak 56 milijuna posjetitelja godišnje. 

Turisti su obožavali dolaziti u Hong Kong, ne samo zbog svega što grad i regija nude, već je Hong Kong doista zanimljiv spoj različitih utjecaja i kultura, pošto je do 1997. bio kolonija pod britanskom vlašću. Hong Kong se često opisuje kao mjesto gdje "istok susreće zapad", što je odraz kulturne mješavine kineskih korijena i utjecaja iz vremena britanske kolonije. Poznat je po svojoj neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci, a s površinom od 1104 km² i sedam milijuna stanovnika, jedno je od najgušće naseljenih područja na svijetu.

Ipak, Hong Kong je bio dosta teško pogođen pandemijom, regija se potpuno zatvorila i izolirala pa je umjesto 56 milijuna turista u protekle tri godine dolazilo tek nekoliko stotina tisuća posjetitelja godišnje. Nije ni čudo, obzirom na stroge uvjete karantene i covid pravila u zemlji.

Kako bi ponovno oživjeli regiju i potaknuli turiste na dolazak, vlasti u Hong Kongu su se odlučile na zanimljivu akciju. U idućih nekoliko mjeseci podijelit će čak pola milijuna besplatnih povratnih zrakoplovnih karata. Većinu karata podijelit će vodeći nacionalni prijevoznik Cathay Pacific, a ostale će omogućiti HK Express i Hongkong Airlines. Ova akcija Hong Kong će stajati 255 milijuna dolara.

Zrakoplovne karte će se dijeliti u tri kruga, od 1. ožujka će ih moći osvojiti putnici iz jugoistočne Azije, od 1. ožujka stanovnici kontinentalne Kine, a od 1. svibnja će se dijeliti karte za ostatak svijeta - uključujući i Hrvatsku.

U idućih danima i tjednima na ovoj stranici Međunarodne zračne luke Hong Kong objavit će više informacija te detalje kako će se moći prijaviti za nagradnu igru.  

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr