Čarobna alpska jezera Jasna i Zelenci savršen su razlog za bajkoviti zimski izlet u Sloveniju

Instagram @brunozbruni
Vidi originalni članak
  • I u zimskim mjesecima rado posjećujemo Sloveniju, a osim uživanja u zimskim radostima, pronašli smo dvije predivne lokacije koje itetkako vrijedi posjetiti
  • Jezera Jasna i Zelenci oduzimaju dah svojom ljepotom i teško je reći izgledaju li ljepše i čarobnije u (pro)ljetnim ili zimskim mjesecima
  • Bilo da samo želimo udisati mir i izdisati sve brige ovoga svijeta, uživati u pogledu ili pak snimiti predivne fotografije s puno potencijala za osvajanje društvenih mreža, ovaj izlet svakako vrijedi dodati na bucket listu

Slovenija je sa svojim predivnim krajolikom uvijek fantastična ideja za izlet, a posebice u zimskim mjesecima. Šetnja među krošnjama te kava i kolači u preslatkim ljubljanskim kafićima i slastičarnicama prijedlog su koji ćemo uvijek objeručke prihvatiti, a znamo i kako ga obogatiti predivnim prizorima bajkovitih jezera koja okružena snijegom izgledaju poput najljepše zimske razglednice.

Kranjska Gora dugi je niz godina omiljena destinacija mnogim zaljubljenicima u snježne radosti, no osim njih mnogima nudi i trenutke opuštanja u šetnji prirodom, ali i punjenje baterija u mnogim šarmantnim kućama za odmor. U njezinoj neposrednoj blizini smjestila su se jezera Jasna i Zelenci za koja je teško reći izgledaju li ljepše i čarobnije u (pro)ljetnim ili zimskim mjesecima.

Life&style Šetnja iznad snijegom prekrivenih krošnji na Pohorju najčarobniji je zimski izlet

Jezero Zelenci dio je nacionalnog parka Triglav i predivan je prirodni rezervat koji je dom brojnim životinjskim i biljnim vrstama, a ime je dobilo zahvaljujući močvarnom ekosustavu zbog kojega se prelijeva u najljepšim nijansama zelene. Najljepše ga je promatrati šetajući drvenom stazom s brojnim molovima te s obližnjeg vidikovca, a pogled će nam jednako oduzimati dah okrenemo li ga prema smaragdnim nijansama jezera koje se nikada ne ledi ili pak prema planinama koje ga okružuju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandra Kubat (@kubat_x4)

Jezero Jasna smjestilo se na samom izlazu iz Kranjske Gore, a pri dolasku do njega brončani će nam kozorog poželjeti dobrodošlicu. Odraz veličanstvenih Julijskih Alpa na modroj površini spektakularan je prizor zbog kojeg se mnogi ovdje rado vraćaju, a još ljepši od ovoga onaj je koji puca sa šest metara visokog drvenog tornja. 

Life&style Tri dana u ovom čokoladnom raju odmor su iz snova. Vožnja od Zagreba je kratka, a cijene promotivne

I oko ovog su jezera uređene staze za šetnju, a na obali su se smjestile i brojne terase na kojima se uvijek možemo ugrijati uz kavu, čaj ili šalicu kuhanog vina. Bilo da samo želimo udisati mir i izdisati sve brige ovoga svijeta, uživati u pogledu grijući se na zubatom suncu ili pak snimiti nekoliko predivnih fotografija s puno potencijala za osvajanje društvenih mreža, ovaj izlet svakako zaslužuje da ga se doda na bucket listu. Čim prije, tim bolje!

Posjeti Miss7.24sata.hr