Brzo gotove i nevjerojatno ukusne! Japanske vruće palačinke još su mekanije i sočnije od klasičnih!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Strastvena si ljubiteljica palačinki? 
  • Onda ćeš sigurno voljeti i ove japanske palačinke 
  • Donosimo ti recept za njih – uživaj! 

Tko bi pomislio da su Japanci pravi profesionalci kad je riječ o palačinkama? Već pri pogledu kod takozvanih Hottokēki ide nam slina na usta. Japanske palačinke izgledaju poput američkih, ali su dvostruko deblje, a tijesto je trostruko mekše. 

Sastojci za Hottokēki: 

• 2 velika jaja

• ¾ šalice mlijeka 

• 1 žličica ekstrakta vanilije 

• 1 2/3 šalice mlijeka 

• 1 ¾ žličice praška za pecivo 

• 3 žlice šećera 

Priprema: 

Izmiksaj pjenasto jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije u velikoj posudi. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i šećer te potom umiješaj u tekuću smjesu. Ostavi da smjesa za palačinke odstoji oko 15 minuta. 

Stavi veliku tavu s malo ulja na srednjoj vatri na štednjak. Ulij porciju tijesta (oko četvrtine tijesta) i čekaj dok ne počnu nastajati mjehurići. Onda su palačinke spremne za okretanje. Kad bude pržena i druga strana, onda palačinke posluži sa sirupom, voćem ili – tipično japanski – maslacem. 

Posjeti Miss7.24sata.hr