Brzo gotove i nevjerojatno ukusne! Japanske vruće palačinke još su mekanije i sočnije od klasičnih!
- Strastvena si ljubiteljica palačinki?
- Onda ćeš sigurno voljeti i ove japanske palačinke
- Donosimo ti recept za njih – uživaj!
Tko bi pomislio da su Japanci pravi profesionalci kad je riječ o palačinkama? Već pri pogledu kod takozvanih Hottokēki ide nam slina na usta. Japanske palačinke izgledaju poput američkih, ali su dvostruko deblje, a tijesto je trostruko mekše.
Sastojci za Hottokēki:
• 2 velika jaja
• ¾ šalice mlijeka
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 2/3 šalice mlijeka
• 1 ¾ žličice praška za pecivo
• 3 žlice šećera
Priprema:
Izmiksaj pjenasto jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije u velikoj posudi. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i šećer te potom umiješaj u tekuću smjesu. Ostavi da smjesa za palačinke odstoji oko 15 minuta.
Stavi veliku tavu s malo ulja na srednjoj vatri na štednjak. Ulij porciju tijesta (oko četvrtine tijesta) i čekaj dok ne počnu nastajati mjehurići. Onda su palačinke spremne za okretanje. Kad bude pržena i druga strana, onda palačinke posluži sa sirupom, voćem ili – tipično japanski – maslacem.