Brinu te kilogrami? Ovako ćeš izmjeriti je li šlaufić oko struka prevelik ili se možeš opustiti

Unsplash@Crystalweed
Vidi originalni članak
  • Vjeruješ da imaš mali višak na trbuhu? S ovim jednostavnim trikom možeš testirati je li to istina
  • Salo na trbuhu nije estetski problem već ugrožava naše zdravlje

 

Naime, BBC Health je pokazao kako ćeš lako unutar svoja četiri zida (i bez nekih posebnih naprava) izmjeriti imaš li previše masnoće na trbuhu. Za test ti zapravo ne treba ništa drugo osim mjerne trake tj. običnog krojačkog metra. 

via GIPHY

A radi se ovako: najprije izmjeri koliko si visoka (na primjer 168 cm). Potom skrati traku na pola te brojke (u ovom primjeru na 84 cm). Potom opasaj traku oko sredine tijela. Možeš li spojiti krajeve trake na trbuhu? Ako možeš, onda je sve OK. 

Međutim, ako je ne možeš, onda bi definitivno trebala malo smršaviti na trbuhu. To je bitno zbog zdravlja, ne samo zbog ljetne figure u badiću (i svejedno je kakvog je oblika jer to nema veze sa zdravljem). ALI: previše kilograma u području trbuha povezano je s oboljenjima srca i krvožilnog sustava, moždanim udarom i dijabetesom. Opasna masnoća koja se nalazi na području trbuha i omata naše unutarnje organe zove se visceralna masnoća. Ako je imaš previše, raste vjerojatnost od ovih oboljenja jer tijelo ne može funkcionirati kako treba. 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr