Bravo, bako! Izgubila je 30 kilograma i sa 75 postala fitness influencerica

Instagram@gisou 75-godišnja fitness influencerica
Vidi originalni članak
  • Jedna žena dokazuje da nikad nije kasno za dolazak u formu. Ni za započinjanje karijere na društvenim mrežama
  • 75-godišnja Joan MacDonald prošla je put od toga da joj je bilo teško popeti se na prvi kat po stepenicama, pa do fitness influencerice na Instagramu s više od milijun pratitelja!
  • Otkrit ćemo ti njenu „tajnu uspjeha“

Svoju transformaciju započela je prije pet godina kada joj je, u dobi od 70 godina, liječnik rekao da joj je krvni tlak u porastu i da mora povećati dozu lijekova. U to vrijeme Joan je bila stalno umorna, patila je od bolnog artritisa i borila se sa uobičajenim, svakodnevnim aktivnostima koje su zahtijevale fizički napor.

Kad joj je liječnik priopćio zabrinjavajuću vijest, Joan je zaključila da je dosta. Njezina kćer, fitness trenerica Michelle, izazvala ju je da dođe u formu, a ona je znala da je krajnje vrijeme da nešto poduzme. “Kada mi je Michelle dala ultimatum da učinim nešto sa svojim životom, zaključila sam da je to sada ili nikad“, rekla je za ABC News. „Bila sam bolesna i umorna od toga da sam bolesna i umorna. To je bilo postojanje, a ne život.“

Kako bi započela fitness putovanje, Joan je 2017. napustila svoj dom u Kanadi i odletjela u Tulum u Meksiku, gdje njezina kćer ima teretanu. Tamo je krenula na dijetu bogatu hranjivim tvarima, jedući pet obroka bogatih vitaminima, umjesto da stalno gricka kao što je to radila prije.

Zatim je uz pomoć kćeri krenula u teretanu i započela „The Wonder Woman“, program treniranja snage i bodybuildinga koji je kreirala Michelle. Režim treninga nije bila lagana šetnja parkom, ali Joan je motivaciju pronašla u promjeni koju je brzo počela osjećati u tijelu. Osim što je izgubila 10 kilograma u prvom mjesecu, ubrzo je mogla prepoloviti doze lijekova koje je uzimala.

Nakon četiri godine Joan je u boljoj formi nego ikad. Nakon što se vratila u Kanadu, nastavila je pratiti svoju prehranu u aplikaciji usmjerenoj na makronutrijente i nastavila odlaziti u teretanu pet dana u tjednu, a dva od tih dana radi kardio trening.

Štoviše, zadržala je gubitak težine od 30-ak kilograma i potpuno je prestala uzimati lijekove za visoki krvni tlak, visoki kolesterol i refluks kiseline.

U međuvremenu, Joan je također otišla na društvene mreže kako bi podijelila svoje inspirativno putovanje. Njezin Instagram „Train With Joan“, na kojem je skupila više od 1,5 milijuna pratitelja, bio je velika motivacija za ljude diljem svijeta i toliki hit da je potaknuo Joan da razvije web stranicu i aplikaciju s planovima vježbanja i obroka.

Što se tiče prednosti dolaženja u formu u kasnijoj životnoj dobi, Joan kaže da to nije lako – ali se isplati! „Ništa nije čarolija. To je posao, ali to je posao u kojem možeš uživati“, rekla je. „Na kraju ćeš biti jača i zdravija, a to je jedino što je doista važno.“

Posjeti Miss7.24sata.hr