Božićni darovi za ljubitelje interijera

Thinkstock / Spencer Davies
Možda u krugu svojih najmilijih imate osobu koja upravo uređuje stan ili se tek nedavno preselila u novi životni prostor. Umjesto da iskušate dobri stari recept i poklonite npr. čaše za vino (koje većina ljudi ionako posjeduje), odaberite trendi detalje koji će se uklopiti u svaki dom i koji će razveseliti njegove vlasnike.
Vidi originalni članak

Prije nego krenete u pohod po trgovinama s detaljima, dobro razmislite o osobi koju darujete. Radi li se o mlađem paru sklonom promjenama ili osobama s definiranim ukusom? Je li u pitanju interijer koji je uređen do posljednjeg detalja ili o prostorija koja još uvijek čeka da dođe na red? Kada kupujete darove za tuđi dom imajte na umu da svoj ukus morate ostaviti po strani i u potpunosti se prilagoditi stilu osobe koju darujete.

Radi li se o klasičnom interijeru, u kojem prevladava mnogo drva, birajte tradicionalne detalje i funkcionalne predmete. Drvo, mesing, bronca i staklo su materijali koji će osvježiti klasične domove. Mirisne svijeće, štapići ili difuzori parfema za dom su odličan dar za domaćine koji imaju sve što im je potrebno, a za one koji su se tek uselili predlažemo set posuda za začine koje se mogu nataknuti jedna na drugu. Željezni sat koji izgleda kao satovi kakve možemo pronaći na kolodvorima i u secesijskim prolazima. Gurmane će oduševiti set za sir s magnetnom trakom koja drži pribor za rezanje.

Minimalistički uređen dom, zahtijeva i minimalističke detalje. Oduprite se želji da obogatite prostor raskošnom svjetiljkom, zrcalom ili bogatim zavjesama. Prozračni i lagani materijali poput stakla i plastike su idealni za minimalistički uređene prostore, a boje zadržite na minimumu. Crna i bijela te siva su uvijek siguran odabir, a ukoliko bolje poznajete interijer možete se odlučiti i za neku drugu dominantnu boju iz prostora poput crvene, plave ili žute. Odličan odabir su dizajnerske zdjele izrađene od najrazličitijih metala ili plastični držači za kolače ili voće.

Ljubitelje jarkih boja neće razveseliti crni ili bijeli detalji, nego cijeli spektar duginih boja. Na jednom predmetu može biti čak i više različitih boja, pogotovo ukoliko se radi o pop art dizajnu ili dizajnu koji podsjeća na likove iz crtića. Otvarač za vina u obliku šarene papige je idealan povod za razgovor, ali i trendi detalj u kuhinji. Šarene posude za sapun će oduševiti čak i najmlađe, a satovi i figure u jarkim bojama osvježiti i najmračniji hodnik. Birate li detalje koji su raskošni dizajnom, odlučite se na jednu ili dvije boje, a ukoliko je dizajn minimalistički, možete odabrati detalje s cijelim spektrom boja na sebi.

Posjeti Miss7.24sata.hr