Borbi protiv COVID-a u Austriji pridružio se i bordel: cijepiš se i dobiješ poklon bon za njihove usluge

Screenshot Instagram@tomazkavcic Bordel radnice ispred bečkog bordela koji nudi cijepljenje
Vidi originalni članak
  • Razne države bore se s načinima na koje motivirati one koji se još nisu cijepili da to učine 
  • U vrijeme najave novog lockdowna za necijepljene u Austriji (koji se upravo dogodio), političarima se u kampanji pridružio i jedan bordel
  • Bordel u Beču ponudio cijepljenje u svojim prostorijama i kupon za usluge bordela za sve one koji se odluče tamo cijepiti

Načini koje koriste vlade da potaknu što više ljudi na cjepljenje slične su u većini zemalja i sastoje se od kampanja u kojima se ljudima prezentiraju svi benefiti cijepljenja te obrazlaže zašto je ono važno, ne samo za cijepljene nego i za njihove bližnje i ostatak populacije koja se s pandemijom bori već gotovo dvije godine. 

Nekim zemljama to ide bolje, nekima, poput Hrvatske koja ima tek 50 posto procijepljenog stanovništva lošije. Tko zna bi li situacija bila drugačija kada bi i Hrvatska krenula primjerom Austrije i svoje stanovnike - pa, podmićivala. 

Naime, političarima, liječnicima i znanstvenicima u Austriji su se u borbi protiv pandemije pridružili i vlasnici bordela. FunPalast, bordel u glavnom gradu Beču, odlučio je ubrizgati malo uzbuđenja i imuniteta protiv COVID-a u svoju klijentelu nudeći besplatan ulaz kroz poklon bon od 40 eura svima koji se cijepe na licu mjesta. I čini se da metoda funkcionira.

Ono što je počelo kao marketinška kampanja  pretvorilo se u pravu akciju. Samo u ponedjeljak, u austrijskom bordelu cijepilo se 150 posjetitelja, navodi direktor FunPalasta, Christoph Lielacher. "Imamo red za cijepljenje. Imamo dva doktora, imamo medicinske sestre... Imamo sobu u kojoj se cijepite i nakon toga imamo sobu u kojoj možete sjesti ili leći, tako da nije šala, rekao je.

Oni koji se žele cijepiti u bordelu, ali nisu zainteresirani za usluge bordela, umjesto toga mogu iskoristiti svoje vaučere za pristup fitness centru. Direktor bordela smatra kako je osiguravanje cijepljenja od vitalnog je značaja za poslovanje jer Austrija uvodi novi sustav COVID putovnica koji će svima koji se nisu u potpunosti cijepili blokirati ulazak na niz mjesta, uključujući restorane, kafiće, frizerske salone, kina - i bordele.

U Austriji je prostitucija legalna i zakonski uređena tako da će kod nas političari morati ili legalizirati prostituciju ili naći jednako primamljiv motiv koji bi potaknuo dobar dio građana na cijepljenje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr