Bogata vanilija s Madagaskara ili tropski okusi? Domaći brend artizan sladoleda ima 2 nova okusa
- Dolaskom ljeta i sve toplijih dana, uživanje u ledenim desertima sve je učestalije i slađe
- Povodom otvorenja ljetne sezone, hrvatski brend Croccantino, poznat po svojim vrhunskim sladoledima i autohtonim otočnim slasticama, predstavio je dva nova, originalna okusa sladoleda
- Riječ je o kremastoj vaniliji Vanilija Bourbon Madagaskar i tropskom sorbetu Mango & Marakuja – jedinstvenim bezglutenskim delicijama koje će zasigurno obilježiti ljeto
Kada je riječ o domaćem sladoledu, možda si već probala neki od autohtonih otočnih slastica ili artizanski, zanatski sladoled s juga, točnije Pelješca, brenda Croccantino. Marija Antunović i Ivan Borac, predvodnici zanatskog sladoleda i idejni začetnici prvoklasnog ručno rađenog sladoleda u Hrvatskoj, danas žive svoj san. Croccantino sladoled je priča o obitelji, tradiciji, otočkim korijenima i strasti prema autentičnom okusu. U proizvodnji biraju samo vrhunske sastojke, pomno odabrane od lokalnih proizvođača, bez aditiva, umjetnih dodataka ili konzervansa. Svaki zalogaj ovog ručno rađenog sladoleda donosi puninu okusa i djelić doživljaja otočke tradicije.
Sada su predstavili dva nova okusa, Vanilija s Madagaskara i tropski sorbet Mango & Marakuja.
Vanilija s Madagaskara
Vanilija, kada se radi na artizanski način, predstavlja okus koji otkriva svaku nijansu. To je kao da ogoliš sladoled do njegove suštine, prikazujući ga u svojoj čistoj formi, bez ikakvih dodataka. Croccantino vanilija nije običan sladoled od vanilije. Riječ je o sladoledu koji svojom kvalitetom ulazi u najvišu kategoriju zamrznutih deserata na bazi mlijeka - kategoriju krem sladoleda. Ova jedinstvena kreacija nastaje infuzijom pravih mahuna bourbon vanilije iz Madagaskara.
“Mislim da nitko na tržištu, osim nas, nije toliko lud da koristi samo i isključivo stotine pravih mahuna bourbon vanilije s Madagaskara za aromatiziranje sladoleda. Naš sladoled od vanilije aromatiziramo isključivo mahunama vanilije koje temeljito čistimo, kuhamo u mlijeku i infuziramo preko noći kako bi maksimalno oslobodile svoje prirodne arome. Taj nježni i svilenkasti okus vanilije, bez dodatnih aroma, pasta, ekstrakata ili umjetnih boja, dolazi isključivo iz cijelog kilograma mahuna vanilije kojeg prosječno iskoristimo za jednu dnevnu proizvodnju. Ponosni smo jer smo upravo takvim, artizanskim pristupom proizvodnji, istaknuli ljepotu najčišćeg
sladoleda koji možete pronaći na tržištu“, objasnila je Marija Antunović.
Mango i marakuja: Savršena tropska kombinacija
Marakuja se ekipi iz Croccantina činila idealnim dodatkom zbog svog karakterističnog kiselkastog okusa i sjemenki koje je čine prepoznatljivom. U kombinaciji s mangom stvorili su sorbet s 40% udjela pravog voća. Mango je obogatio sladoled svojom punoćom i kremastom teksturom, dok je marakuja unijela potrebnu kiselost i jedinstvenost svojim sjemenkama. I nastao je egzotičan i osvježavajući sladoled Mango & Marakuja - idealan izbor za ljubitelje slatkog i kiselkastog osvježenja.
Ovo ljeto, dva nova okusa Croccantino sladoleda, Vanilija Bourbon Madagaskar i Mango & Marakuja, dostupna su ekskluzivno u trgovinama Interspara i Spara diljem zemlje.