Bliži se deveta Hartera

Preostalo je još samo nekoliko dana do devete Hartere! Ovogodišnje izdanje od 19. do 20. srpnja ponovno nudi niz glazbenih poslastica za sladokusce na dva plesna podija, od kojih se jedan ostvaruje u suradnji s novim riječkim festivalom aktivizma, slobode i zabave Republika.
Vidi originalni članak

Iz Velike Britanije stiže i Doorly, čiju šaroliku glazbenu selekciju i tehničku umješnost hvale publika i kritika, a što se onda reflektira u njegovom zauzetom rasporedu nastupa po cijelom svijetu. Tu su i londončanke Eli & Fur koje spadaju u brzorastuća imena Otočkog undergrounda, s pojavljivanjima po festivalima Glastonbury, Glade, Dimensions i sada na Harteri.

Na glavnoj pozornici festivala predstavit će se i puleni domaće agencije Cokeandsmoke: Marmat, Jan Frensin i FM, dok je druga pozornica rezervirana za Elektranu, centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture, iza kojeg su godine produciranja jednog od najuzbudljivijih EXITovih pozornica, najbolji elektro plesnjaci u regiji i vrlo popularni web radio. Ovom prilikom za pultom će se naći disco house - electro - grunge duo Appaloosa, potom poznati DJ, producent i novinar Jonty Skrufff, novosadska DJ-ka i promotorica Dead Trash Superstar, elektro istraživač Konrad Medvedov i riječki disco mag Mile Hund.

Prvi dan festivala, petak 19. srpnja, plešite na brodu Arca Fiumana uz provjerena domaća imena: Seraphim Codex, Wan i Fryer, uz besplatan ulaz. Cijena ulaznice za subotu 20. srpnja i tulum na dvije pozornice u Marganovu je 50 kn u pretprodaji (Dallas Music Shop), odnosno 70 kn na ulazu. Za vizualni identitet Hartere ove će se godine pobrinuti grupa dizajnera pod nazivom 'Radnici bez nadzora'.

Posjeti Miss7.24sata.hr