Bi li se provozala? Zaviri u najluksuzniji vlak na svijetu

Seven Stars
Za vožnju Seven Stars vlakom treba se predbilježiti i šest mjeseci unaprijed
Vidi originalni članak

Putovanja sama po sebi uključuju temeljito planiranje, ali putovanje u Seven Stars vlaku, uz planiranje, uključuje i puno sreće. Prvi japanski luksuzni vlak za noćenje sastoji se od 14 soba, ali ako se želiš provozati u ovoj ljepoti - potrebno je rezervirati svoju kartu minimalno šest mjeseci unaprijed!

Vlak putuje preko cijelog otoka Kyushu, dijela Japana koji je najbliži njegovom kontinentalnom središtu. Kyushu je poznat po vrućim proljećima i mjesto je brojnih vulkanskih erupcija. Tu su smješteni i poznati japanski gradovi poput Fukuoke i Nagasakija. 

Vlak se sastoji od sedam vagona, a interijer u cijelom vlaku djelo je poznatog japanskog dizajnera Eijia Mitooka, koji je kombinirao tradicionalne japanske motive i zapadnjačke dizajnerske elemente. 

Mitooka je koristio bogato drvo i luksuzne materijale te ih savršeno inkorporirao kroz cijeli prostor vlaka. Od 14 soba, dvije se zovu deluxe, a kako im ime i govori - unikatnog su dizajna i beskompromisnog luksuza.

Putnici vlaka, 24 sata na dan, na raspolaganju imaju luksuznu kuhinju u kojoj šefovi restorana služe tradicionalna japanska jela dok cijelo vrijeme u pozadini slušaju živu muziku. Bar je smješten na sam kraj vlaka gdje se proteže nevjerojatan panoramski pogled na pejzaž i prirodu Japana kojom vlak prolazi. 

Putovanje Seven Stars vlakom može trajati od dva do četiri dana, ovisno o željama putnika, dok premium putovanja traju po šest dana. Premium putovanje uključuje i turističku turu i istraživanje različitih aspekata otoka, od muzike pa sve do proizvodnje vina. 

U vlaku može putovati maksimalno 30 putnika odjednom, a određene rute uključuju i zaustavljanje na ruti, uživanje u regiji, "predah" od vožnje vlakom te boravak u jednom od luksuznih hotela na putu.

Zanima te cijena? Za noćenje u ovom vlaku treba izdvojiti 2.900 dolara, odnosno 18.500 kuna - i puno, puno strpljenja, jer je vlak do ožujka 2019. potpuno rasprodan!

Posjeti Miss7.24sata.hr