Beauty trikovi za mladenačkiji izgled: Promijenite razdjeljak i boju tuša

Gulliver Image/Getty Images
Gotovo svi u određenim godinama žele izgledati mlađe, a kako bi izbjegli bolne tretmane i uštedjeli novac, donosim vam jednostavne trikove koji će vas pomladiti u trenu
Vidi originalni članak

Mnoge žene, kada dođu u određene godine, na razne načine pokušavaju izgledati mlađe - od anti age kremica preko skupocjenih kozmetičkih tretmana pa sve do injekcija botoksa i plastičnih operacija. No, postoje i neki mnogo jednostavniji načini koji će u trenu pomladiti vaš izgled i to potpuno bezbolno, kako za vas, tako i za vaš novčanik.

1. Najlakši način da skinete godine s lica? Samo tri riječi: koristite manje šminke! Možda vam to i ne zvuči logično, ali pretjerivanje s make upom, kako bi prekrili sve borice i nepravilnosti, može imati potpuno suprotan učinak i postariti vas.

2. Dva do tri puta tjednu napravite piling lica. To će potaknuti bolju cirkulaciju i vartiti prirodno rumenilo u vaše obraze.

3. Skratite šiške i nosite ih postrance. Tako će sakriti bore i osvježiti vaš izgled.

4. Sakrijte sitne bore pomoću nekoliko kapi jojobinog ili ružinog ulja koje možete kupiti u ljekarnama, a privremeno će popuniti bore. 

5. Zamijenite crni eyeliner ili sjenilo mornarsko plavim. Ova boja će vizualno posvijetliti bjeloočnice, koje s vremenom postaju žućkaste, a trenutno je i jako trendy.

6. Mijenjajte mjesto razdjeljka u kosi. Strana na kojoj dijelite kosu izloženija je djelovanju sunca, što može ubrzati pojavu sijedih vlasi. Osim toga, promjena će popraviti volumen kose.

7. Uvijte trepavice. To če otvoriti oči i izgledati će krupnije i odmornije.

8. Izvucite svijetle pramenove u kosi. Oni će osvježiti vaš izgled. Čak i plavuše izgledaju bolje s kombinacijom svijetlih i tamnih pramenova 

9. Koristite maskaru u tri sloja. Prvo nanesite onu za pruduljenje trepavica i prije nego se osuši namažite još dva sloja maskare, samo pripazite da vam ne ostanu grudvice.

10. Raspustite kosu. Jako zategnuta kosa unazad (punđa ili konjski rep) usmjerava pažnju na bore lica. Puštena kosa koja je lagano valovita uvijek izgleda mladenački.

Posjeti Miss7.24sata.hr