Autorski gelato kokteli, spoj talijanskog gelata s vrhunskim likerima i destilatima čekaju nas u Esplanadi

Lili Bašić Čokolada gelato i Amarena Cherry liker
Vidi originalni članak
  • Autorski gelato kokteli novi su jesenski hit Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara
  • Miksolog Vjenceslav Madić, Master Kishoni, spojio je ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije u senzacionalne kombinacije okusa novih Esplanadinih koktela
  • Affogato sa zanatskim gelatom od bourbon vanilije i espresso notama, zavodljiv spoj gelata od pistacije s likerom Bajadera, raskošan gelato od čokolade s likerom od Amarena višnje samo su neki od njih

Nakon autorskih bestselera koji su obilježili novu eru Esplanade bara, potom kolekcije signature koktela koja slavi svako desetljeće hotelske povijesti te pionirske linije bezalkoholnih i LABV koktela koji su osvojili publiku bar menadžer i vrhunski miksolog Vjenceslav Madić, Master Kishoni, ponovno pomiče granice barske scene. Kishoni u studenom donosi nove senzacije: ledene gelato koktele.

Ova kolekcija spaja ručnu izradu talijanskog gelata s vrhunskim likerima, destilatima i aromama, stvarajući neodoljive kombinacije okusa i tekstura koje bude osjetila. „Zaboravite na sezonska pravila, vrijeme za gelato je sada, bilo da tražite osvježenje, jesensku dozu hedonizma ili zimsku slatku avanturu“ objašnjava Master Kishoni.

Kolekcija donosi klasični Affogato sa zanatskim gelatom od bourbon vanilije i mirisnim espresso notama, zavodljiv spoj gelata od pistacije s likerom Bajadera, raskošan gelato od čokolade s likerom od Amarena višnje, zatim intrigantnu kombinaciju gelata od slane karamele i mezcala te coffee amaretto gelata s bourbon whiskeyjem, a svaki zalogaj-gutljaj poziva na istraživanje i uživanje bez granica.

„U stalnoj sam potrazi da stvorim nešto neočekivano i da iskustvo ispijanja koktela podignem na novi nivo. A kao ljubitelj pravog talijanskog gelata i premium likera, vjerujem da je ovo pravo iznenađenje za istinske hedoniste. Hyggis Gelato majstorski je svježe spravljeni talijanski gelato kojeg priprema obitelj Peroš iz Zagreba od najkvalitetnijih prirodnih sirovina bez umjetnih dodataka. Pistacija i limun dolaze sa Sicilije, lješnjak iz Pijemonta, burbon-vanilija s Madagaskara, a u spoju s biranim likerima garantiraju cjelogodišnji guilty pleasure doživljaj.“

Studeni u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru donosi još jedan dobar razlog za druženje, fantastičan Sharing Menu koji poziva zajedničko uživanje u hrani. Za sve koji cijene dobru hranu i dobro društvo, chefica Ana Grgić Tomić kreirala je gourmet iskustvo za četiri osobe – savršeno za dijeljenje uz koktel, craft pivo ili čašu vina. Kolekcija uključuje mini zalogaje Esplanadinih klasika poput sočnog Club sendviča s piletinom i pancetom, uz hrskavi pomfrit i domaći ketchup, mini ručno kosanog tatarskog bifteka s odabranim začinima, mini Cezar salate s piletinom, tune tataki u sezamu te kroketa od sušene rajčice i dimljenih kozica.

Ove jeseni prepustite se uživanju u art déco ambijentu i ugodnoj glazbi koja mami na razgovor i smijeh. Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar idealna je destinacija za after-work druženje, subotnje poslijepodne, kasni večernji izlazak s društvom ili dugi razgovor.

Posjeti Miss7.24sata.hr