Aperol sorbet jednako je ukusan kao što i zvuči, recept nas je oduševio jednostavnošću

Love and Olive Oil
Vidi originalni članak
  • Od viralnih ručnih ventilatora s Temua do putovanja u planine umjesto na obalu, svatko, čini se, ima neki svoj favorit kako se rashladiti u vrućim danima
  • Mi smo tragajući za osvježenjima naletjeli na recept koji je kao stvoren za sve kojima je ljeto nezamislivo bez okusa mediterana
  • Budući da je Aperol Spritz već godinama među omiljenim ljetnim koktelima i da mu malo tko može odoljeti, vjerujemo da je poduža lista onih koje će oduševiti sorbet inspiriran ovim ukusnim pićem

Toplinske valove koji se redaju jedan za drugim već smo odavno prestali brojati i radije se usredotočili na traženje svakog mogućeg osvježenja kojim bismo se rashladili. Od viralnih ručnih ventilatora s Temua do putovanja u planine umjesto na obalu, svatko, čini se, ima nekog svog favorita, no mi smo tragajući naletjeli na jedan koji je kao stvoren za sve kojima je ljeto nezamislivo bez okusa mediterana. 

Aperol Spritz već godinama je među omiljenim ljetnim koktelima i malo mu tko može odoljeti pa shodno tome vjerujemo da je poduža lista onih koje će oduševiti sorbet inspiriran ovim ukusnim pićem. Pripremljen od prosecca, gorkog likera od naranči i svježih naranči, ovaj je sorbet savršeno osvježenje u najvrućim danima. Na ljestvici od 1 do 10, pri čemu bi 10 bilo osvježenje koje donosi skok u hladno more ili jezero, ova se poslastica nalazi tik do, a budući da se uz to jednostavno priprema, sigurni smo da više nijedan dan neće proći bez uživanja u njoj.

Recept je osmislio bračni par iz Nashvillea - Lindsay Landis i Taylor Hackbarth koji stoje iza kulinarskog bloga 'Love & Olive Oil', a kao što su napomenuli, s obzirom na to da se alkohol ne smrzava u potpunosti, važno je pridržavati se navedenih omjera kako bi sorbet uspio i imao okus i teksturu kakve treba imati!

Sastojci:

  • 1 1/2 šalice prosecca (pjenušavog vina, ne prošeka!)
  • 3/4 šalice granuliranog šećera
  • 1 žlica kukuruznog sirupa
  • 3/4 šalice gazirane mineralne vode
  • 3/4 šalice svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 1/4 šalice likera od naranče 
  • 1 žlica soka od limuna

Priprema:

1. Pomiješajte prosecco, šećer i kukuruzni sirup u loncu i pustite da smjesa zavrije, povremeno miješajući dok se šećer u potpunosti ne otopi. Nakon toga kuhajte 10 minuta.

2. Maknite s vatre i dodajte gaziranu vodu, sok od naranče, liker od naranče i sok od limuna, a zatim smjesu potpuno ohladite (u ledenoj kupelji dok se potpuno ne ohladi ili, još bolje, smjesu stavite u hladnjak preko noći).

3. Kada bude potpuno ohlađena, smjesu izblendajte nekoliko minuta, prebacite je u posudu prikladnu za zamrzavanje te ostavite u zamrzivaču tijekom noći i to je to!

Posjeti Miss7.24sata.hr