Ako si se pitala... Zbog ove 3 stvari je u tvojoj spavaćoj sobi uvijek prašnjavo

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Redovito čistiš svoju spavaću sobu, ali imaš osjećaj da je još prašnjava?
  • Nisi jedina koja ima taj „problem“ 
  • Naime, ove tri stvari mogle bi biti razlog tome 

Ponekad se kod brisanja prašine događa nešto što nas baca u očaj: tek smo obrisale svu prašinu (i to još temeljito!), a odjednom se ova opet pojavi kao nekom mračnom čarolijom! Često je time pogođena spavaća soba. Što je uzrok tome? Otkrit ćemo ti tri razloga zašto je tamo osobito prašnjavo.

1. Imaš pogrešno namještenu sobu 

Premda se to u prvom trenutku čini čudnim, povećanu proizvodnju prašine doista može uzrokovati uređenje sobe. Kako bismo svoje gnijezdo za odmor učinile što udobnijim, često koristimo puno jastuka, mekanih i mucastih prekrivača te čupave tepihe – taj tekstil privlači prašinu te je ispušta iz svojih niti. Zbog toga je bolje opremiti spavaću sobu zelenim biljkama ili malim zgodnim tepihom. Ako se baš ne možeš odreći jastuka i sl. stvari, trebaš ih redovito čistiti, odnosno protresti od prašine. Također provjetravaj prostoriju – cirkulacija zraka smanjuje prašinu. 

Male tajne Otkrivamo ti 3 tajne ljudi čiji su stanovi uvijek čisti i uredni (ili samo tako izgledaju)

2. Nisi sve počistila od prašine 

Drugi razlog zašto spavaća soba brzo postane prašnjava može biti u tome da je ne očistiš temeljito od prašine. Premda mislimo kako smo sve počistili, razmisli o sljedećem: kada si zadnji puta očistila svjetiljke ili unutrašnjost ormara za odjeću? Ako nisi, od tamo se može lako prenijeti prašina po cijeloj sobi te u svježe očišćenoj sobi napraviti zbrku. 

3. Koristiš pamučne krpe za čišćenje 

Ako se nikako ne možeš riješiti prašine iz spavaće sobe, mogući uzrok je da za čišćenje koristiš pamučnu krpu. Naime, ta krpa podigne u zrak fine čestice prašine – umjesto da ih pokupi. Za temeljito čišćenje je bolje koristiti krpe od mikrovlakana. Možeš je koristiti suhu ili vlažnu te temeljito sakupiti prašinu. 

Savjet zlata vrijedan Deset načina na koje uništavaš kuhinju, a da toga nisi ni svjesna

Posjeti Miss7.24sata.hr