Acro – najdraži studentski modni dodatak

Mateja Vrčković
Posuđena literatura, autori knjiga, ispitni rokovi i društvene obveze – sve to prosječan student nosi u svojoj glavi i samim time nerijetko zaboravlja najvažnije stvari. 22-godišnja Eli Novaković je zato kreirala Acro, rokovnik u potpunosti prilagođen studentima i njihovim potrebama.
Vidi originalni članak

"Kako sam i sama donedavno bila studentica, krajem studenog prošle godine na pamet mi je pala ideja o dizajniranju rokovnika namijenjenog akademskim građanima. Papir je još uvijek papir, koliko god bili okruženi izuzetno dobro dizajniranim i maksimalno prilagođenim mobilnim aplikacijama. Vođena tom mišlju, kreirala sam prvi akademski dizajnerski rokovnik. Umjesto činjenice da nova godina započinje u siječnju pojavilo se na tržištu nešto što će uvelike olakšati organizaciju i planiranje obaveza ljudima koji svoj ritam podređuju bilo školskim bilo akademskim obavezama", objasnila je Eli kojoj je za realizaciju bilo potrebno nešto više od pola godine.

Njen rokovnik u potpunosti je podređen studentskim obvezama. Tako se u njemu nalazi lenta slobodnog vremena, mjesto za upisivanje ispitnih rokova i ocjena, lista posuđene literature, email adresa i studentskih poslova te na kraju čak i troškovnik koji olakšava praćenje stanja budžeta. Eli se, osim organizacijskim dijelom priče, pozabavila i dizajnom korica koje su itekako privlačne:

"Jednako me inspirirao karakter ljudi s kojima sam razgovarala kreirajući ovaj proizvod kao i boje koje su aktualne ove jeseni. Željela sam nešto upečatljivo i moderno, a s druge strane, beskrajno uredno i pregledno. Vjerujem da sam to i postigla. Naravno da će biti i još edicija, uključujući i one limitirane. Budući da svi volimo iznenađenja, ne bih željela otkriti baš sve detalje no vjerujem da ćete biti jako zadovoljni s onime što slijedi", otkrila nam je simpatična dizajnerica. Rokovnik trenutno dolazi u četiri linije (Vintage Blue, Creative Orange, Red Pinks i Curious Purple), uz dodatnu minimalističku i univerzalnu Man in Black verziju. 

Elizabeta, koja je elemente rokovnika sastavila iz osobnog iskustva jer je i sama donedavno bila studentica, kaže kako prima sve kritike, pohvale i primjedbe koji bi srednjoškolci i studenti mogli imati na Acro.

"Ako neki prijedlog prepoznam kao kvalitetan zasigurno ću ga uvrstiti u neku od sljedećih kolekcija. Više očiju uvijek vidi više. Neka ovo postane hrvatski proizvod koji će pomagati studentima kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu", za kraj je dodala.

Acro rokovnike možete nabaviti u službenom web shopu te prodajnim mjestima:  Iggy Concept Store, Kino Europa Shop, Lauba, Paravan,  Algoritam, Tisak Media, Knjižara Ljevak, Školska knjiga, Prosvjeta, Korak i UPI2M knjižara. Cijena jednog rokovnika je 69.90 kn.

Posjeti Miss7.24sata.hr