99-godišnja učiteljica joge otkriva 3 tajne dobrog starenja

YouTube
Njezine savjete vrijedi poslušati!
Vidi originalni članak

Tao Porchon-Lynch 2012. godine ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija joga majstorica na svijetu. Danas ima 99 godina - i još uvijek vodi tečajeve joge u svom njujorškom studiju! U intervjuu za Huffington Post, Tao je otkrila svoje top tri tajne za održavanje zdravog uma i tijela, a mi ih ODMAH usvajamo...

Ona zna koliko je disanje važno

Ako je Tao išta naučila u 75 godina podučavanja joge, onda je to moć disanja i svi nevjerojatni efekti koje sa sobom donosi. I u pravu je - stručnjaci se slažu kako sporije, dublje disanje smanjuje anksioznost, poboljšava fokus, smanjuje bol te čak može djelovati kao prevencija nekih bolesti kao što je primjerice dijabetes. "Kad si u kontaktu s disanjem, starenje je nepoznat pojam", kaže Tao. Nama se sviđa ova (besplatna) tajna! 

Ona je uvijek pozitivna!

Tao kaže da joj joga pomaže da sagleda stvari s pozitivnije strane i otkloni stres iz života. Opće je poznato da je stres glavni neprijatelj našeg zdravlja jer može imati jako negativne efekte na naše tijelo i um, uključujući visok krvni tlak, veći rizik od srčanog ili moždanog udara te utjecaj na kilažu i probavni sustav. "Kad se probudite ujutro neka vam prva stvar koju izgovorite bude: Danas će biti najbolji dan mog života.", kaže Tao.

Ona i dalje svakog dana vježba jogu

Čak i u 99-toj godini Tao nalazi način kako uključiti tjelovježbu u svoj svakodnevni život. Budi se u 5 ujutro, do 8.30 dolazi u studio te vodi nekoliko sati joge dnevno. Ali ni to nije sve! Početkom godine povela je oko 1000 studenata na odmor na Bahame, a u veljači ide na put po Americi u sklopu plesnog natjecanja... Ovoj ženi nema kraja i - obožavamo ju!

Posjeti Miss7.24sata.hr