8 superkorisnih bankarskih inovacija za koje možda nisi nikad čula

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Novac je važan i ako mi ne upravljamo našim novcem, novac upravlja našim životom 
  • miss7 ti želi pružiti podršku u preuređenju osobnih financija i zato smo se udružili sa Zabom kako bismo ti pomogli da tvoj novac vrijedi više 
  • Prije toga otkrit ćemo ti koje bankarske inovacije ti značajno mogu olakšati život

Slažeš li se? Do trendi komada odjeće u koji smo se zaljubili na prvi klik nikada nije bilo lakše doći! U tome najviše dugujemo razvoju bakarskog sustava koji je  u posljednjih nekoliko godina ostvario veliki napredak, na čelu s uvođenjem digitalnog bankarstva. I zaista, kako bi doskočili kupcima i njihovim navikama u svijetu gdje tehnologija napreduje zaista brzo, bankarski sustavi ne zaostaju. Evo kakvih su se sve inovacija uhvatili kako bismo bezbrižno uživali u našem korisničkom iskustvu. 

1. Volimo ovu prednost mobilnog bankarstva 

Trend mobilnog bankarstva nastavlja se kako su financijske institucije vrlo motivirane doskočiti potrebama potrošača. Naš mali uređaj velikih mogućnosti sve više postaje alternativa odlasku u poslovnicama, omogućuje jednostavno poslovanje i kupnju koja uz  stalnu nadogradnju postaje sve lakša. Poput plaćanja faktura, primjerice. Sve što trebaš je skenirati podatke s fakture kamerom mobilnog uređaja i dok si rekla klik, već se formira nalog za plaćanje. Tako je lako!

2. Plaćanje računa nikad lakše i bezbrižnije

Ok, postoji lakši načini plaćanja računa, ali u brzom tempu života koristila bi nam i jedna briga manje, zar ne? Plaćanje računa za vodu, struju, vodu telekomunikacijske usluge...možeš u potpunosti prepustiti sigurnim rukama tako što potpišeš suglasnost za plaćanje za izravno terećenje kod primatelja plaćanja koji nude tu mogućnost. Na temelju nje primatelj plaćanja u banku će dostaviti iznos računa za koji će biti terećen transakcijski račun koji si navela u suglasnosti. Rizik od zakašnjelog plaćanja i njegove posljedice više neće biti tvoja briga.

3. Zbogom kobasici od IBANA

Kosa ti prkosi gravitaciji kada trebaš upisati IBAN prilikom uplate novca na račun? Ta kobasica od nešto slova i brojki mnogima predstavlja pravi zamor i priliku pa pogriješe. No, postoji i onaj puno lakši način. Novac možeš poslati putem bankovne aplikacije mobitelom bez naknade. Jednostavno, poput slanja poruke i to bez obzira u kojoj banci u RH primatelj ima račun. Sve što trebaš napraviti je unijeti iznos te odabrati primatelja i razlog uplate bez upisivanja IBANA primatelja. Savršeno!

4. Digitalizirane kartice

Vrijeme koje provodimo na blagajnama uistinu se skratilo, no primjerice Zagrebačka Banka se može pohvaliti najbržom metodom plaćanja. Spremni novčanik, jer kartica ti fizički uopće neće trebati! 

5. e-poslovnica

Kišovito i hladno vrijeme i potencijalni redovi ispred poslovnica... tko je motiviran? Za sve one koji prema ovome imaju normalnu dozu otpora veselit će se e-poslovnici koja omogućuje izravnu komunikaciju s bankarom gdje god bila i to chatom, videopozivom ili audiopozivom. Besplatna je i dostupna svakom njezinom korisniku a, što je još bolje, osim informacija i savjeta možeš provesti i razne transakcije bez odlaska u poslovnicu

6. Online štednja

Odlazak u poslovnicu, mnoge će zapljeskati, nije potreban niti kada je u pitanju dinamika štednje. Naime, on-line bankarstvom putem mobilne aplikacije možeš štedjeti kada, koliko i kako ti to želiš. Osim što imaš uvid u svoju štednju 0-24, bez odlaska u poslovnicu možeš birati tempo uplatom jednog oročenog uloga ili višekratnim uplaćivanjem tijekom cijelog razdoblja. Možeš sasvim personalizirati svoju štednju tako što ćeš prilagoditi iznos i njezino trajanje svojim mogućnostima i prilikama. 

7. Korisne aplikacije

Poduzetnica si? Sigurno imaš listu omiljenijih aplikacija koji ti pomažu u svakodnevnim obavezama. Među korisne aplikacije ubraja se i jedna iz bankarskog sektora i to za one koji svoje projekte žele sufinancirati iz sredstava fondova Europske unije. Zainteresirani mogu dobivati personalizirane informacije o natječajima za dodjelu EU potpora koji odgovaraju upravo investicijskim potrebama poduzetnika, a za koje poduzetnik i planirana ulaganja zadovoljavaju administrativne uvjete. Svi već znaju, u poslovanju je najvažnije biti okružen sposobnima. 

8. Sigurnost na prvom mjestu

Nije tajna da je zbog pristupa osobnim informacijama bankarski sustav osjetljiv na napade. No, on zato razvija napredne tehnologije kako su bi se suprostavio cyber kriminalu. Jedan od najvećih trendova ove godine u bankarstvu upravo je suzbijanje ove vrste kriminala i uz aktivnu politiku korisnici se mogu osjećati posve sigurno. Banke koje drže do sebe usvajaju nove programe kibernetičke sigurnosti zbog čega i sve navedene inovacije jedva čekamo koristiti!

Upravljanje novcem ne mora biti  komplicirano ako imaš dobro znanje i alate. Zato je tu niz proizvoda Zagrebačke banke: uz pomoć m-zabe možeš jednostavno, sigurno i brzo upravljati svojim novcem, podignuti kredit ili čak ugovoriti štednju. Karticama Zagrebačke banke lako možeš plaćati diljem zemlje i svijeta uz mogućnost obročne kupnje, a svoju ušteđevinu pa makar se radilo i o 100 kn, uložiti u neki od fondova koje nude smart invest opcije. 

Posjeti Miss7.24sata.hr