8 stvari koje cure nauče u dvadesetima

Thinkstock / Spencer Davies
Nisi više ni tinejdžerica, ali nisi ni sasvim odrasla osoba. Dvadesete su komplicirana, ali i uzbudljiva dob koja donosi i neke neočekivane prepreke
Vidi originalni članak

Dvadesete su sve, samo ne jednostavne – pogotovo kada se treba početi baviti neugodnim ´stvarima za odrasle´ i postaviti svoj život na noge. Ali, rečeno nam je da se isplati.


Ovo su neke stvari koje bi svaka cura mogla naučiti u svojim dvadesetima:

1. Prekinuti vezu ili biti ostavljen dio su života

Teško je reći što je gore, no jedno je sigurno: ako se radi o osobi koju si stvarno voljela ili je još uvijek voliš, obje su situacije jednako grozne. U tom slučaju: ustani, popravi krunu i glavu gore! Zapamti da ti život nudi još puno prekrasnih trenutaka. Čak i ako u to ne vjeruješ trenutno.

2. Naučiti da se ljudi mijenjaju

To ti je možda već i otprije poznato, no najkasnije ćeš to i iskusiti u svojim dvadesetima. Tako se može dogoditi da više nećeš moći podnijeti svoju najbolju prijateljicu ili ćeš se možda početi udaljavati od svoje obitelji i prijatelja te ćeš naposljetku primijetiti da ne živiš svoj život onako kako si zamišljala. Dvadesete su faza života u kojoj svatko mora pronaći svoj put – i to također znači da neke stvari ili osobe trebaš ostaviti iza sebe.

3. Naučiti biti sama

U dvadesetima počinje vrijeme u kojem ćeš shvatiti da si jedino ti odgovorna za svoj život i da si sama sebi najbitniji oslonac. Neće uvijek netko biti tu da ti pomogne. Stoga bi bilo korisno da što prije spoznaš samu sebe i naučiš biti neovisna.

4. Naučiti postupati s novcem

Treba li ti stvarno još jedna torba?

5. Skužiti da stvarno nije bitno što drugi misle

Ovu smo istrošenu frazu stalno slušali kao djeca – ali je tek sad shvaćamo. Totalno je nebitno što drugi misle, kada je jedino važno da se ti sama ugodno osjećaš u svojoj koži.

6. Da trebaš početi paziti na svoje tijelo

Ako se uskoro ne počneš baviti nekim sportom i ne prestaneš pušiti cigarete te se nastaviš hraniti nezdravom hranom, sve će to postati vidljivo na tvojem tijelu, i prije nego što misliš.

7. Shvatiti da su ti roditelji bili u pravu

Što god smo stariji, to više razumijemo svoje roditelje i stvari koje su nam govorili. Tako ćeš u svojim dvadesetima biti napokon svjesna da nisu sve stvari koje su ti roditelji rekli bile totalna glupost.

8. Da što dečko glumi većeg frajera, manje stoji iza toga

Ah, ta opasna sklonost kompliciranim, nedodirljivim, drskim i prezgodnim muškarcima... Dvadesete će ti ih izbaciti iz glave i pokazati da se ispod te nedodirljive glume krije samo jedna nezrela, hladna i, često, bešćutna osoba. 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr