7 tajni samouvjerenih žena - jesi li ti jedna od njih?

Getty/Guliver
Postoje žene koje privlače sve poglede čim zakorače u prostoriju. To nije (jedino) zbog izgleda – nego i samouvjerenog nastupa. Otkrit ćemo ti njihove tajne…
Vidi originalni članak

Samouvjerene osobe vjeruju u sebe, u svoje sposobnosti, svoj izgled, svoje ponašanje… Ne vjeruješ li u sebe – zašto bi onda drugi vjerovali u tebe? Biti samouvjerena ne znači biti razmetljiva i hvalisati se – to je izraz osobnosti, samopoštovanja i osobnog zadovoljstva. Samouvjerena osoba možeš postati jedino ako budeš svjesna svojih vrlina, ali i mana – onda ćeš isticati svjesno svoje dobre strane, a nećeš se sramiti svojih eventualnih mana. Budi spontana i iskrena, a i dobro prouči sljedećih 7 tajni samouvjerenih žena… 

1. Pravi(lan) hod 

Hod manekenki po modnoj pisti nije baš totalna glupost: pravi(lan) hod vrlo je važan za samouvjeren nastup. A taj osobiti hod možemo uvježbati: glavu gore, ramena dolje, prsa van – i nogu točno iza noge (ne jednu pored druge). Kao da hodaš po zamišljenoj crti… 

2. Ne uspoređuju se s drugim ženama 

Jedna ima ravan trbuh, druga fenomenalnu kosu – to često zavidno mislimo kad promatramo druge žene. Samouvjerene žene ne gledaju druge žene kao konkurenciju. One znaju da nije dobro uspoređivati! Svaka je žena onakva kakva jest! 

3. Dobro se nose s kritikama 

Samouvjerene žene ne shvaćaju kritiku osobno, nego vide priliku da se poboljšaju. Dakle, sljedeći puta glavu gore i kreni dalje! 

4. Poznaju (i vole) svoje tijelo

Stani ispred ogledala i dobro pogledaj svoje tijelo. Što ti se sviđa na njemu? Što te čini „svojom“? Tako nastaje prijateljstvo s vlastitim tijelom – i gradi samopouzdanje. 

5. Naglašavaju svoje dobre strane 

Imaš snažna bedra, ali lijepa ramena? Potom trebaš odjenuti topić koji pokazuje ramena! Žene koje često promatramo čine upravo to – znaju koje dijelove tijela moraju naglasiti!  

6. Govore sigurnim i dubokim glasom 

Ženi s visokim piskutavim glasom ljudi manje vjeruju nego ženi s dubokim glasom. Pokušaj svako malo sasvim mirno i polako govoriti, ali nešto glasnije – odmah ćeš djelovati samouvjerenije! 

7. Glasno se smiju 

Kad se samouvjerene žene zabavljaju, često se glasno smiju te zabacuju glavu. Njima je svejedno gledaju li ih drugi ljudi! Dakle, opusti se! Pokušaj se najprije glasno smijati kod kuće pred ogledalom. Potom ćeš se manje sramiti u javnosti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr