7 savjeta kako u četrdesetima izgledati 10 godina mlađe - jer ti to možeš!

Instagram @haileybieber
Vidi originalni članak
  • Nakon 40. promjene na licu i tijelu sve su veće i uočljivije
  • Malo više treba pripaziti na njegu kože, prehranu, ali promjene nisu drastične
  • No, pomlađujući efekt možeš postići i odjećom i makeupom

Kako tvoja koža i tijelo stare, promjena načina na koji se odnosiš prema svojem tijelu te stil života mogu ti pomoći da „skineš“ desetljeće ili više sa svog izgleda.

1. Korak: zubi

Budući da zubi tamne kako stariš, žuti zubi su dobar pokazatelj tvoje dobi. Do trenutka kad navršiš 40 godina, učinci kave i možda pušenja jasno su vidljivi na zubima. Za ozbiljne slučajeve tretman za izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji može skinuti 10 godina gotovo odmah. Inače, možeš kupiti posebnu pastu za zube i gelove koje ćeš koristiti kod kuće.

2. korak: težina

Kontroliraj svoju težinu. Metabolizam se usporava s godinama, počevši nakon 30. godine života. Ako ne podigneš intenzitet fizičke aktivnosti (ili ne pripaziš na unos kalorija), može se dogoditi da dobiješ nekoliko kilograma - godišnje. Kada dođeš do 40., to može značiti povećanje težine od 10 ili više kilograma.

3. korak: odjeća

Odjevaj se mladenački - ako si u 40-ima ne znači da su ti zabranjene uske traperice, otkačeni komad odjeće ili neki novi trend, ali nemoj pretjerivati. Izbjegavaj prozirne topiće, prekratke suknje i prešarene tkanine. Kad nosiš ovu vrstu odjeće možeš poslati poruku da se previše trudiš djelovati mlađahno, a učinak će biti suprotan. S druge strane, izbjegavaj "mama" traperice i vrećastu odjeću koja će ostaviti dojam da imaš nešto za sakriti.

4. Korak: dobar grudnjak

Nabavi grudnjak koji ti dobro stoji. Budući da se dojke spuštaju dok stariš (a osobito ako si imala djecu), nošenje pravog čvrstog grudnjaka koji će lijepo oblikovati dojke odmah će ti oduzeti godine.

5. Korak: promijeni boju kose

Do trenutka kada dođeš do 40., vjerojatno ćeš imati dosta sijedih. Zato, odaberi boju kose koja odgovara tonu tvoje kože i održavaj je redovito. Ako obojiš kosu u tamnu boju, morat ćeš češće posjećivati frizerski salon kako bi prekrila korijene. Također, tamna boja, makar to možda jest tvoja prirodna boja (ili je nekad bila) nas kad zađemo u određene godine postaruje. Što starija, to svijetlija boja - možda si već čula ovaj savjet? usto, svjetlije boje ili svijetli pramenovi bolje će sakriti sijede, ali možda će biti skuplje za održavanje.

6. Korak: borba s borama

U kasnim tridesetim godinama počinju se pojavljivati dublje bore. Do 40-tih ćeš se morati suočiti ne samo s izraženijim borama, nego i s promjenom boje kože te suhoćom kože. To je možda pravo vrijeme za razgovor s dermatologom ili kozmetičarkom o kremama koje koristiti. Važno je i da uvijek nosiš kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira je li vani sunčano ili oblačno kako bi spriječila daljnja oštećenja kože. Dva vrlo važna, a besplatna trika: pij puno vode, 2-3 litre dnevno, iznutra hidratizirana koža je pola posla. Također, spavaj dovoljno - nedostatak sna nas postaruje nevjerojatnom brzinom.  

7. korak: što lakši makeup, to bolje

Prebaci se na lakši makeup. Teška podloga i puder mogu ući u bore i linije na licu te učiniti da izgledaš starije nego što jesi. Svijetlije sjenilo za oči i svjetlije boje usana skrivaju nedostatke i skreću pozornost sa problematičnih područja. Prije nanošenja osnovne boje dobro navlaži lice kako bi koža bila dobro hidratizirana, a bore se manje vidjele. 

Posjeti Miss7.24sata.hr