7 najtipičnijih komentatora na Facebooku

Getty Images/kolaž
Novinarka miss7 Korana Marović najtipičnije komentatore s Facebooka podijelila je u 7 grupa
Vidi originalni članak

Prepoznaješ li nekoga u njima? Sigurni smo da hoćeš.

1. Komentator hejter

Hejteri su u biti najpozitivnija pojava u ovom trulom svijetu jer, ako to gledaš iz prave perspektive kao ja, oni ti redovno dokazuju da radiš nešto dobro. Hejteri su nužno ljuti, tužni, nesigurni ili isfrustrirani, a prvi kreću lopatama i granjem kažeš li da su samo ljubomorni. Hejter u biti neće ni potrošiti više od 5 sekundi da baci pogled na taj Facebook post, već će nešto pro****, čisto da bi mu bilo malo lakše oko sebe samoga. Najčešće je to komentar tipa "evo ja priznajem da sam glup jer sam to pročitao" ili "okej, koga boli briga?". Kasnije će pojesti još jednu čokoladu i malo plakati u kutu i pitati se zašto njima nije tako dobro u životu. Sinko, promijeni filozofiju.

2. Komentator "a tko je to?"

Zadnje kad sam imala tikove u glavi bilo je kad sam ispod članka o tome kako je Kylie Jenner trudna vidjela komentar "a 'ko je to uopće"? Pa dobro, je l' ti mene je***? Ne razumijem kako možeš imati pristup Internetu, profil na društvenoj mreži i, pretpostavljam, televiziju i dalje nemati baš nikakvog pojma tko su celebrityji današnjice. Jedno je biti svjetski troller (takvog ionako brzo raspoznaš), drugo je negirati nečije postojanje ili bitnost istoga tako glupim komentarom koji je u rangu toga kad Ivan kaže Dragici da je ružna jer ima plavu kosu u prvom osnovne, a treće je zbilja ne znati tko su ljudi o kojima se jednostavno konstantno PRIČA.

3. Komentator - političar, partizan, ustaša, sudac

Možda najtipičniji komentator društvenih mreža je Ustaša ili Partizan, što me posebno veseli kada vidim da je rođen 96'. Svima je bilo bolje u vrijeme Tita, ili čekaj, u vrijeme Pavelića? Ili ne, oni su diktatori? U svakom slučaju, bitno da nije Milanović koji je upropastio sve što je hrvatsko, srećom ne prezivaš se Todorić, a nije ti baš pametno ni bit' Srbin, jer jeb***, svi su oni zlo. O, Horvatinčiću, slažem se, bi trebalo razmisliti...

4. Komentator "Good Guy Greg"

Obožavatelji meme kulture sigurno su upoznati s legendarnim Gregom koji je oličenje svega dobroga u jednoj osobi. E vidiš, takvih na društvenim mrežama ima jako malo, čak manje od "a 'ko je to" komentatora. Oni iskreno podržavaju ljude koji su u teškim situacijama, zdrav su razum ili čak, samo komentiraju na temu koja je postavljena u članku - Bože, ja sam mislila da je to nemoguće!

5. Komentator "propala Hrvatska"

Kako Barbike, Kim Kardashian, pa čak i pravilna prehrana mogu završiti kao prokleti partizan ili ustaša, tako je i svaki komentar vezan za to kako je nama grozno loše. Okej, svi smo itekako svjesni toga da kod nas ne cvjetaju baš ruže, ali moraš li baš svakoj temi biti poklopac na "kockice"? Pa mislim, Korana, ne moram - ali da je kod nas bolja situacija, ne bi bilo toliko nezaposlenih koji po cijele dane onda pišu komentare... See what I did there?

6. Komentator novinar-debil

Moram reći da ponosno spadam i u ovu rubriku! Svi na društvenim mrežama nekako vole naglasiti da su pametniji od novinara, da zašto pišu ta govna, a ne članke i kako je novinarstvo otišlo kvragu. No jesi li se ikad pitao da ti u biti voliš čitati ta govna (jer eto, ipak si pročitao da bi ostavio taj komentar), a da si i ti mogao biti jedan od nas "nedodirljivih bogova na vrhu Olimpa debila" samo da si završio novinarstvo? Pobogu, k'o ti brani, upiši brate pa i ti piši!

7. Komentator žena=kurva

Vjerujem da su, i vama missice, upravo ovi komentatori najdraži. Njima su, naime, baš sve žene kurve. Nebitno je li ona jadna dobila ulogu u velikom holivudskom filmu, zaljubila se u poznatog muškarca, slikala se u novom kupaćem kostimu ili otputovala u Berlin - to je sigurno jer je nekom dala/popušila jer je OČITO sponzoruša. Ma 'ko je vidio da je netko actually zaslužio ono što ima u životu?! Ovi muškarci su u stvari, teški piz**patnici koji nemaju pametnijeg posla od druženja s Desankom, dok s lijevom pišu "fufa". Jedine gore od njih su žene koje ostavljaju iste komentare - jer jedino što mogu je posramiti se.

Posjeti Miss7.24sata.hr