Sve što trebate znati nakon izbjeljivanja kose

Getty Images
Ako ste ovog proljeća odlučile postati plavuša, obavezno slijedite savjete američke koloristice slavni
Vidi originalni članak

Počatak proljeća dobar je razlog za promjenu frizure, a ako ste se odlučile ofarbati u plavo, trebate znati neka pravila o njezi izbijeljene kose i očuvanju boje. Američka koloristica slavnih, Aura Freidman, podjelila je šest najvažnijih pravila za nove plavuše kojih bi se trebalo držati prvih nekoliko tjedana nakon farbanja:

1. Šamponirajte kosu samo jednom tjedno, a ovo je i odlično prilika da investirate u kvalitetne proizvode za njegu kose, poput šampona specijaliziranih samo za plavuše. Možda ćete trebati odvojiti malo više novca, ali ćete ih koristiti puno rjeđe, pa se investicija isplati.

2. Regenerator zamjenite maskom za kosu, koja će obnoviti oštećene vlasi i vratiti kosi sjaj.

3. Prestanite sušiti kosu ručnikom. Umjesto grubog trljanja, ručnikom nježno potapšajte glavu kako bi upio višak tekućine, a ako ste u mogućnosti, pustite da se kosa osuši na zraku.

4. Nabavite svilene jastučnice. One pomažu spriječiti lomljenje vlasi i održavaju kosu hidratiziranom. To pravilo posebno vrijedi za platinaste plavuše, jer im je kosi potrebno dosta hidratacije.

5. Izbjegavajte ulja za kosu žućkaste nijanse. Hidratantna ulja su važna, ali pobrinite se da budu prozirna, jer će od žućkastih ulja vaše plave vlasi s vremenom poprimiti bakrene tonove.

6. U sunčanim danima na kosu nanesite kokosovo ulje, jer sadrži prirodni zaštini faktor i umanjuje upijanje klora. Također, vašoj kosi će podariti nježan, ali ugodan miris kokosa.

Posjeti Miss7.24sata.hr