6 originalnih poklona koje možeš sama izraditi

Pinterest/AlbionFit
Kako pokazati dragoj osobi da ju voliš? Najbolje sa zajednički provedenim vremenom i poklonom kojeg si sama napravila. Dodatna vrijednost: možeš izraziti svoju kreativnost, nije preskupo, zabavno je...
Vidi originalni članak

Donosimo ti čak šest odlične ideje za poklone s kojima ćeš sigurno razveseliti svoju prijateljicu, sestru, mamu... Dakle, preduvjet je da kupiš unaprijed nekoliko sitnica i začas su pokloni gotovi. Za izradu nekih nije potrebno čak ni da si previše spretna s rukama; primjerice oni za koje je dovoljno kupiti lijepu staklenku (ima ih i svim većim trgovinama, robnoj kući IKEA te drugima koje prodaju stvari za dom) i napuniti ih sitnicama prema vlastitom izboru ili afinitetima osobe kojoj je poklon namijenjen. 

1. Za zaljubljenicu u beauty proizvode

U ovu ideju za dar smo se jednostavno zaljubili! Odaberi neku slatku staklenku, dekoriraj je ukrasnim vrpcama (možeš dodati i karticu s posvetom koju isto sama možeš izraditi od malo debljeg papira) i napuni je proizvodima koji će razveseliti svaku zaljubljenicu u make up. Lak za nokte, rašpica u boji ili čak sa šljokicama, ruž, melem za usne, tuš, pokoja vatica za skidanje šminke za dekoraciju, sjenilo za oči... niz nastavi sama.

miss-savjet: ubaci i "kupon" za zajednički wellness dan kod kuće. 

2. Sa slatkišima ne možeš pogriješiti

Staklenka je opet u igri, ali ovaj je puta puniš slatkišima. Jer mame i prijateljice jaaako vole čokoladu. Dakle, staklenku kao na slici možeš dopola napuniti kakaom u prahu, a gore marsh mallowima. Uz staklenku je privezana bočica likera od čokolade/čokoladnog sirupa i već možeš zamisliti kako si frendica od ovih sastojaka radi vrući zimski napitak. No sve su varijacije dozvoljene. Može i bez kakaa, mogu i praline i bomboni, može bočica žestice... Male lizalice na vrhu su ukusna dekoracija.  

miss-savjet: pozovi se frendici na gledanje filmova i uživanje u ovim slasticama

POKLONI Kako savršeno zamotati poklone u 15 sekundi

3. Jedna porcija wellnessa

Žene se danas često moraju nositi sa svakodnevnim stresom – zato je krajnje vrijeme da ih malo opustiš. Barem u ove dane. Napravi im sol za kupanje. Pomiješaj 500g zrnate morske soli s 3 žlice suhog cvijeća (poput lavande ili latica ruža). Osim toga, možeš dodati nekoliko kapi eteričnih ulja, koja će se uskladiti s mirisom cvijeća. Mlijeko u prahu pogoduje koži i čini je mekanom tijekom kupanja – tako da ubaci još oko 90 g mlijeka u prahu.  Vrpcom uz staklenku zaveži drvenu žlicu za doziranje, a ako se baš rapištoljiš dodaj i koju spužvu za tijelo, sapun i sl.

4. Buket od cupcakeova 

Ak, za ovo treba malo ljubavi za kuhanje i vještine u pečenju kolača. Ako se prepoznaješ u ovome, pripremi maštovite cupcakeove ili muffine s kremom na vrhu te s njima napravi još maštovitiji poklon – buketić od kolača! Fora, dekorativno i jestivo! Jednostavno uzmi kuglu od stiropora, stavi je u teglicu za cvijeće te u kuglu ubodi duge drvene štapiće (one za ražnjiće) i na vrh svakoga nabodi jedan kolač. Ukrasi dodatno mašnicama i slatki poklon gotov.

POKLONI MI Vrijeme darivanja: 30 poklona do 60 kuna!

5. Osobni hvatač snova 

Omotaj drveni prsten sa malo šarenog konca te unutra „ispleti“ željeni oblik. Krajeve čvrsto poveži, a zatim učvrsti u to umjetničko djelo fotografije ili neke druge uspomene. Naravno one koje povezuju tebe i dragu osobu kojoj je ovo namijenjeno. Zajedničke fotografije, karte s koncerta na kojem ste zajedno bile i sl. Možeš dodati i neke sitnice koje bi joj željela pokloniti - zgodan privjesak za ključeve ili tako nešto. 

6. Nakit koji si sama izradila

Nakit je uvijek ljepši i nadasve originalniji ako ga sama izradiš – na primjer, lijepu narukvicu. Treba ti lijepa svilenkasta traka (odjel pozamenterije) i umjetni biseri (potraži ih u dućanima tipa Hobby art). Vrlo elegantan poklon, a možeš napraviti i više narukvica s trakama različitih boja. Može ga se odjenuti odmah na doček Nove godine.

Posjeti Miss7.24sata.hr