51-godišnjakinja uskočila kao surogat majka: odlučila je roditi dijete svoje kćeri

Instagram@ivf.surrogacy.diary
Vidi originalni članak
  • Nakon više umjetnih oplodnji i spontanih pobačaja mladoj su ženi rekli da je neplodna i nikad neće roditi
  • Izgubila je tako i blizance kad se njezina 51-godišnja majka Julia odlučila umiješati: ponudila se da će ona iznijeti trudnoću
  • Usađena joj je oplođena jajna stanica njezine kćeri i sada je na pola trudnoće. Izgleda da će roditi svoju unuku
  • "Osjećam da je tijelo moje mame najprirodniji „dom“ za moje dijete" rekla je Breanna koja njihovu zajedničku trudnoću prati i na Instagramu 

Nakon mnogobrojnih in vitro oplodnji, operacija i pobačaja, mladoj su ženi liječnici napokon rekli da nikad neće trudnoću iznijeti do kraja. Znajući koliko njezina kći želi dijete, 51-godišnja Julie Loving nije se mogla pomiriti s tom dijagnozom. Odlučila je da će roditi umjesto nje, odnosno da će svojoj kćeri biti surogat majka. Sad u njezinom maternici raste djevojčica, nova genaracija obitelji, a Julie se priprema za porod.

29-godišnja Breanna Lockwood koja nije mogla sama roditi. „Osjećam da je tijelo moje mame najprirodniji „dom“ za dijete, jednako kao što bi bilo i moj,“ ispričala je za Good Morning America.

LIFESTYLE Kad kupuješ odjeću biraj neutralne boje - evo zašto

Borba s neplodnošću ove mlade žene počela je 2016., ubrzo nakon što su se ona i njezin suprug Aaron vjenčali, no nije sve išlo kako su se nadali. Nakon što nije uspjela zatrudniti prirodnim putem, par je pokušao s umjetnim oplodnjama. Sljedeće dvije godine Breanna je prošla mnoge zahvate i srceparajuće gubitke djece, uključujući jednom i blizance. Sve što se događalo tijekom tih godina odlučila je pratiti na svom Instagram profilu u obliku dnevnika.

„Borba s neplodnošću bilo mi je najteže iskustvo u životu. Zamislite kako će vam život izgledati, a onda vam na put stane nešto poput neplodnosti i oduzme vam sve što ste željeli.“ Liječnici su joj predložili surogat majku, po mogućnosti nekog iz obitelji ili prijatelja jer preko agencije ta se usluga u Americi plaća 100.000 dolara. I nisu bili jedini. Isto joj je predložila njezina majka.

„Isprva se ideja mojoj kćerki nije svidjela, ali nastavila sam je uvjeravati" ispričala je Julia. „Istčala sam 19 maratona i mnoge triatlone. Osjećala sam se vrlo zdravo, a i obje trudnoće sa svojom djecom sam iznijela s lakoćom.“

Na kraju je bubu u uho stavila i kćerkinom liječniku koji je na kraju podržao ideju. Naravno, mnogo je stučnjaka uključeno u cijeli poduhvat, čak i psiholog jer situacija je doista jedinstvena. Embrio je transferiran u veljači, no tek sada, na pola trudnoće obitelj se usudila početi veseliti i kupovati stvari za bebu.

Posjeti Miss7.24sata.hr