5 znakova koji otkrivaju je li tvoje prijateljstvo s najboljom frendicom zaista pravo

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Možda se znate od malih nogu, a možda ste se upoznale tek u srednjoj školi ili poslije nje
  • Imaš osjećaj da joj možeš sve reći i da će sve učiniti za tebe
  • Je li vaše prijateljstvo zaista pravo i, kako se kaže, "za cijeli život", otkrit će ti ovih pet stvari

Tijekom života steći ćemo mnogo prijateljica, no onu pravu teško je pronaći i još teže zadržati. S njom dijeliš sve tajne, upoznala si je sa svakim svojim dečkom, zajedno prolazite kroz dobre i loše trenutke i ono najvažnije - zajedno stvarate neponovljive uspomene. Prava prijateljica ujedno je tvoja najveća navijačica, najbolja kritičarka i netko s kime možeš otvoreno dijeliti svoja razmišljanja i stavove. No kako sa sigurnošću znati je li vaše prijateljstvo vrijedno i iskreno? Mnoge životne situacije mogu ti pokazati imaš li uz sebe prijateljicu za cijeli život, a mi ti donosimo njih pet. Otkrij ih u nastavku: 

Uvijek je tu kad je trebaš

U pravu prijateljicu uvijek se možeš pouzdati: bit će s tobom kad si sretna i kad si tužna, čuvat će ti leđa i strpljivo te slušati. Odvest će te daleko od problema, slaviti s tobom svaki tvoj uspjeh i bodriti te kad posustaneš. Javit će ti se u bilo koje doba dana ili noći i dati ti do znanja da sve svoje brige, probleme i veselje možeš podijeliti s njom - u svakom trenutku. Jednostavno, uvijek će biti tu kad je zatrebaš i za to nikad neće tražiti protuuslugu. Uz takvu prijateljicu znaš da nikad nećeš biti sama i da kraj sebe imaš osobu na koju možeš računati. 

Veseli se tvojoj sreći

Kažu da je lako imati prijateljicu kad si tužna i nesretna, no samo ona prava bit će uz tebe kad si sretna. Naime, pravu prijateljicu prepoznat ćeš po tome što se istinski veseli tvojoj sreći i nikada nije ljubomorna na tvoje uspjehe. Dapače, ona će slaviti svako tvoje postignuće i neće se ustručavati pohvaliti te pred drugima. Vijest o zarukama, novom poslu, unapređenju ili drugoj uzbudljivoj promjeni u životu primit će s osmijehom i poželjet će ti sreću u budućnosti. Čak i najmanjim gestama dat će ti do znanja da su joj tvoja sreća i uspjeh važni. 

Sluša te bez osuđivanja

Prava prijateljica najbolje sluša i nikad ne osuđuje. Bilo da joj istu priču prepričavaš jedanput, dvaput ili stotinu puta, svaki put će je slušati kao da je prvi put čuje i pritom se truditi razumjeti sve tvoje osjećaje. Uvijek će ti pokušati pomoći koliko zna i može s tobom pronaći najbolje rješenje za svaki problem. Ona uspostavlja kontakt očima tijekom razgovora, sjeća se što si joj rekla i postavlja promišljena pitanja. Na nju se možeš osloniti i kad znaš da nisi u pravu i da si pogriješila jer te ona neće osuditi nego će te saslušati i dati ti najbolji savjet. 

Uvijek je iskrena s tobom

Bez obzira na sve, prava prijateljica uvijek će ti reći ono što misli, otvoreno izraziti svoje stavove i podijeliti svoja razmišljanja. Ona će ti reći ako ti hlače ne stoje dobro ili ako ti frizura taj dan baš i nije najbolja. Neće te obasipati komplimentima samo zato da se ne naljutiš i nikad neće govoriti ono što ne misli, a što ti želiš čuti. Upravo je to ključ iskrenog prijateljstva, punog međusobnog povjerenja, i možeš biti sigurna da se na njeno mišljenje možeš u potpunosti osloniti. 

Daje prave savjete

Svi smo se barem jedanput našli u situaciji da nismo znali koji sljedeći korak moramo poduzeti u životu, bilo da je riječ o vezi, preseljenju, promjeni posla ili nekom drugom izazovu. U takvim je situacijama bitno imati nekoga s kim se možeš posavjetovati i tko će ti pomoći donijeti važnu odluku. Rješenje nam je vrlo često pred nosom, ali se ponekad toliko zaokupimo nečim da ga ni ne vidimo. Tu uskače ona, tvoja najbolja prijateljica koja objektivnije gleda na situaciju.

S najboljom prijateljicom sklopi #pinkypromiss, koji dolazi u novom ruhu, i podržite jedna drugu kad je riječ o zdravlju

Neke stvari treba otkriti na vrijeme. Rak dojke jedna je od njih. Sklopi #pinkypromiss s važnom ženskom osobom u svom životu i počnite prakticirati naviku koja može spasiti život - samopregled dojki. #Pinkypromiss. Obećaj. Otkrij. Ozdravi.

 

Kampanja je pokrenuta pod pokroviteljstvom Merkur osiguranja te s udrugama Sve za nju, Europa Donna Hrvatska i Nismo same.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr