5 zabavnih, a besplatnih ljetnih događanja u Zagrebu

Borna Filić/Pixsell
Ostaješ u Zagrebu preko ljeta, a ne znaš gdje bi provodila večeri. Tu smo mi za tebe - donosimo ideje. Eto, sutra se na Strossu slavi Pola Nove godine!
Vidi originalni članak

Zagreb iz godine u godinu ima sve više sadržaja, pogotovo ljeti kad je prepun stranih turista. Sve izgleda nekako čarobno, puno je turista i svatko može pronaći ono što mu se sviđa. Ako idete s djecom u šetnju gradom imamo i za to rješenja. Dok roditelji uživaju u koncertima, djeca se mogu zabaviti na radionocama i dječjim predstavama. 


LJETO NA STROSSU

18. godinu za redom održava se popularno Ljeto na Strossu. Kao i svake godine očekuje nas veliki broj zanimljivih sadržaja. Svaku večer održavaju se razni koncert prije kojih možeš doći pogledati dječju predstavu na otvorenom. Sam ambijent Strossmayerovog šetališta će te oduševiti već na prvu.

Čak će se i tvoj kućni ljubimac osjećati posebno jer postoji i izložba mješanaca na kojoj pobjednik osvaja metar kobasice. Također 30.6. se slavi i pola Nove Godine - baš kao i prava uz vatromet i šampanjac za sve. Organizatori su se stvarno potrudili da svatko nađe kutak za sebe, a zabava na popularnom Štrosu počela je 30.svibnja, a trajat će do 2.rujna.


DVORIŠTA

Petu godinu zaredom na Gornjem gradu se održava ovo šarmantno događanje. Ovo je idealna prilika da zaviriš u dvorišta starih kuća i gornjogradskih palača koja inače promatramo i zamišljamo što kriju i koja je njihova priča. U samim dvorištima se održavaju svirke, možeš nešto i prizalogajiti i popiti, a ulazak je besplatan.



U 7 što privatnih što javnih dvorišta možeš saznati mnogo povijesnih zanimljivosti i po čemu su ona posebna. Jedno od dvorišta je i ono slavno iz kultnog filma ''Tko pjeva, zlo ne misli''. Jedinstven doživljaj koji svakako trebaš doživjeti. Priliku za doživjet dvorišta imaš od 13. do 22. srpnja.


LJETNA POZORNICA BUNDEK

Od 11. do 22. srpnja na jezeru Bundek možeš uživati na koncertima. I kad kažemo na jezeru, doista tako i mislimo. Naime, pozornica je smještena na samo jezero. Ukoliko si fan klasične glazbe, svoju ''glad'' za takvim, i ovom prilikom besplatnim, koncertima možeš utažiti na Bundeku. Uz neizostavni vatromet ne sumnjamo u to da ćeš uživati u jedinstvenom ugođaju. 

MOJE NAJDRAŽE TERASE Zašto je ovo mojih 5 najdražih terasa u gradu


ZAGREBAČKI VREMEPLOV

Događaj koji traje od 21.4. pa sve do 30.9. je postao već tradicionalni događaj u Zagrebu. On objedinjuje nekoliko manifestacija na raznim lokacijama u Zagrebu kako bi se prikazali neki stari običaji. Osim što ćeš moći uživati u koncertima mladih još uvijek neafirmiranih izvođača kao i njihovih poznatijih kolega, moći ćeš i susresti ljude kostimirane u poznate likove iz zagrebačke prošlosti. Vikendom ćeš moći uživati i u plesnim večerima, pa će se tako na repertoaru naći tango i valcer. 


CROSSOVER FESTIVAL 

U parku Ribnjak od 25. do 29. srpnja. održavat će se međunarodni glazbeni festival. Ideja festivala je spojiti različite glazbene žanrove, kulture i jezike. Tako ćeš moći čuti pop, gypsy, jazz i mnoge druge žanrove. U idiličnom okruženju, ovaj festival je idealna prilika da upoznaš ljude i kulture zemalja čiji si obožavatelj već neko vrijeme. Ribnjak će biti super uređen, sve prepuno lampica i ležaljki ako ćeš zatrebati malo odmora od plesa. Nastupat će bendovi iz Nizozemske, Italije, Kosova, Srbije i Velike Britanije uz hrvatske predstavnike. Drugu godinu za redom osim glazbe predstavit će se i bogata gastronomska ponuda. 

Posjeti Miss7.24sata.hr