5 teorija obožavatelja koje će potpuno promijeniti način na koji gledaš seriju „Igra lignje“

Instagram/@marianne_theodorsen
Vidi originalni članak
  • Serija „Igra lignje jako je zarazna i gleda se u dahu - i mi je bez daha gledamo
  • Korejska serija vrti se odnedavno na Netflixu i trenutačno je na putu da postane najpopularnija Netflixova serija svih vremena
  • To također znači da je ova serija i zlatni rudnik za teorije brojnih fanova diljem svijeta

Kao da serija nije dovoljno komplicirana, sastavili smo pet omiljenih teorija sa Interneta kako bismo sve još malo zakomplicirali. Od neočekivane veze između Il-Nama i Gi-Huna do toga zašto je Gi-Hun obojao kosu u crveno, evo pet najboljih teorija obožavatelja koje smo mogli pronaći.

Il-Nam je Gi-Hunov otac! 

Čujte i počujte! Il-Nam bi mogao biti Gi-Hunov otac. Postoji nekoliko podlih tragova u cijeloj seriji koji podržavaju ovu teoriju. Naime, na početku serije Il-Nam govori Gi-Hun-u: „Spreman sam se kladiti da si dobio puno batina dok si odrastao.“ Kad je Gi-Hun upitao kako zna, Il-Nam je odgovorio: „I moj sin je to znao. Bio je poput tebe, prijatelju.“

Premda je to mogla biti samo slučajnost, Il-Nam i Gi-Hun su u šestoj epizodi serije formirali par koji zajedno igra. „Znate, kad sam bio klinac živio sam u ovakvom kvartu“, rekao je Il-Nam Gi-Hunu. „I ja sam“, odgovorio je Gi-hun. „I znaš što? Naš uličica izgledala je vrlo slično.“

U istoj igri, kad se činilo da je Il-Nam zaboravio svoj tijek misli zbog demencije, upitao je Gi-Huna: „Je li to 24.?“ jer se bliži rođendan njegovom sinu.

I evo gdje postaje doista zanimljivo. Kad je Gi-Hun na početku serije ukrao majčinu kreditnu karticu, upisao je svoj rođendan kao pin broj: „0426“. Uz pretpostavku da je mjesec travanj, Gi-Hunov rođendan bio bi samo dva dana nakon što je Il-Nam predložio. Može li ovo biti zaplet u drugoj sezoni? Samo će vrijeme pokazati.

Stražari su mogli biti natjecatelji... i obrnuto!

Jesu li se ljudi opterećeni dugovima natjecali ili su djelovali kao čuvari u igri, možda je došlo do toga koju su boju odabrali kada su im se pridružili. Korisnik TikToka @lucy.what1 prošli je tjedan podijelio teoriju pitajući: „Što bi se moglo dogoditi da je Gi-Hun odabrao crveni kvadrat umjesto plavog?“

„Muškarac sa željezničke stanice traži od Gi-Huna da odabere boju. On bira plavu boju i postat će igrač. Što da je odabrao crvenu?“

Tvorac TikToka napravio je korak dalje, osvrćući se na sve ostale igrače koji su ušli u igru. I pogađaš. Svi su odabrali plavo. 

Da je to istina, objasnilo bi zašto se čuvari u seriji doimaju kao normalni ljudi, a neki su čak toliko očajnički tražili novac da su krali organe igračima. Možda su umjesto toga odrađivali svoj dug kao čuvari? 

Igre su cijelo vrijeme bile na vidiku

Ovo nije toliko teorija, nego tajna koja je mogla potpuno promijeniti ishod igre. Ispostavilo se da su natjecatelji mogli vidjeti koje igre slijede dok su bili u svom smještaju, samo da su odvojili trenutak da pročitaju natpise na zidu.

Iza kreveta na kat bili su skriveni crteži koji su ilustrirali svaki izazov: od šećernog kolačiča pogače do posljednje igre, igre lignje. Ali igračima jednostavno nije kliknulo na vrijeme (ili nama, hmmm).

Life&style 7 činjenica o megapopularnoj Netflixovoj seriji ''Igra lignje'' koje vjerojatno nisi znala

Gi-Hun je obojao kosu u crveno iz vrlo posebnog razloga

Nakon Il-Nam-ove smrti punih godinu dana nakon što je pobijedio u igri, Gi-Hun napokon troši svoj dobitak i boji kosu u žarko crveno.

U korejskoj kulturi crvena boja predstavlja mušku energiju i mnogi obožavatelji vjeruju da je to simbol da je stekao određenu kontrolu nad svojim životom. Ali, opskurnije teorije ukazuju na to da je Gi-Hun obojao kosu u crveno kako bi odgovarao boji odijela stražara dok se namjerava tajno vratiti u igru.

U svijetu postoje i druge igre s lignjom

Kako se podrazumijevalo kada su VIP gosti stigli u Južnu Koreju, ove igre nisu bile izolirani incident. Zapravo, s bogatim gostima koji putuju iz cijelog svijeta, možemo prilično dobro pretpostaviti da je ovo globalna operacija kockanja, koju je Il-Nam stvorio prije mnogo godina. Iskreno se nadamo da to znači da bi moglo biti nekoliko spin-off serija smještenih u cijelom svijetu...

Posjeti Miss7.24sata.hr