5 stvari koje krivo radiš u pripremi džin-tonika
Popularnost džin tonika ne jenjava i čini nam se da ga u posljednje vrijeme baš svi piju. No usprkos tome, mnogi griješe u pripremi ovog omiljenog alkoholnog pića naizgled jednostavnog za pripremu. U nastavku ti otkrivamo pet najčešćih grešaka koje bi trebala izbjegavati:
1. Nedovoljno leda
Sigurne smo da si barem jednom čula tvrdnju da konobari dodavanjem leda "štede" na piću pa neki ljudi nerijetko traže da im ga uopće ne stavljaju ili da stave samo kockicu. Ako i ti imaš tu praksu, moramo ti reći da radiš pogrešnu stvar. Naime, više leda u čaši znači da će se sporije ono otapati i samim time manje razrijediti tvoje omiljeno piće. Dakle, više leda - bolji džin-tonik!
2. Kriva čaša
Kad je u pitanju izbor čaše za pripremu savršenog džin-tonika, bitne su samo dvije stvari: 1. da je čaša dovoljno velika da u nju stane što više leda i 2. da je sužena pri vrhu zbog usmjeravanja aromatike. S velikim čašama za crno vino sigurno nećeš pogriješiti.
3. Loš izbor dodataka
Mnogi ljudi pri pripremi džin-tonika posežu samo za agrumima ili svježim krastavcima, ali zašto ne eksperimentirati malo? Naribani đumbir, anis, timijan ili crni papar poboljšat će okus tvog džin-tonika i podići njegov okus na potpuno novu razinu. Isprobaj!
4. Nepravilan omjer
I dok je prema nekima omjer džina i tonika stvar ukusa, stručnjaci za pripremu džina savjetuju da je najbolji omjer 1/4 džina na 3/4 tonika.
5. Pogrešna vrsta džina
Ne brini, ovo nije dio u kojem ćemo ti savjetovati da kupiš vrtoglavo skupi džin jer je najbolji, najkvalitetniji i najukusniji. Zapravo, prema našim iskustvima neki od najboljih džinova koje smo probale bili su cjenovno pristupačni. No, ako si posegnula za džinom s okusima, preporučuje se da ga kombiniraš s tonikom bez dodatnih okusa. Tako ćeš naglasak staviti na sami okus džina.