5 savjeta: Kako održati uravnoteženi život od kuće?

Vidi originalni članak

Velik dio ljudi posljednjih nekoliko tjedana radi od kuće, nastava za školarce i studente preselila se na digitalne kanale, a streaming servisi bilježe visoke stope rasta. Iza nas je nesvakidašnjih nekoliko tjedana, tijekom kojih smo još više naučili cijeniti mogućnosti koje nam pružaju moderne tehnologije. Virtualne kave i razgovori preko videochat servisa postali su svakodnevica, a cjelokupna situacija u kojoj smo se zatekli polučila je i nekoliko pozitivnih ishoda – poput napretka online servisa i ubrzane digitalizacije našeg društva.

Ipak, većina nas našla se u potpuno novoj situaciji, zato je izrazito važno održati disciplinu i uravnoteženost kako bismo očuvali fizičko i mentalno zdravlje. Pratite niže navedenih 5 savjeta i postignite ravnotežu u udobnosti vlastitog doma.

Ne zaboravite raditi, ali nemojte pretjerivati!

Ako radite od kuće, važno je održati radnu atmosferu i ponašati se kao na radnom mjestu, no to uključuje i odvajanje posla od slobodnog vremena. Ne zaboravite da su zabava, druženje i spavanje aspekti koje svatko od nas u većoj ili manjoj mjeri mora zadovoljiti kako bi ostao u ravnoteži.

A da biste ostali u ravnoteži, možete iskoristiti neke od brojnih funkcija na pametnom satu Huawei Watch GT 2. Stavite sat na zapešće i uparite ga s Huawei Health aplikacijom. Uređaj će potom kontinuirano pratiti vašu razinu stresa te vam dati savjete kako je smanjiti kroz vježbe disanja. Ovaj pametni sat prati i kvalitetu vašeg sna, a sjajan je suradnik i kod analize tjelovježbe.

Naučite nešto novo

Možda je baš sada pravi trenutak za svladavanje novih vještina koje ste oduvijek željeli naučiti. Odvažite se i iskoristite neke od ponuda brojnih online tečajeva. Neki od njih spremni su vam ih ponuditi i besplatno. Na raznim web stranicama možete pronaći liste besplatnih online tečajeva, a neke od njih nude i prestižna sveučilišta.

Odmorite, zaslužili ste

Zabava i odmor neizostavan su dio ljudske svakodnevice. Iako vam se možda čini kako vam je prostor za zabavu sužen obzirom da ste kod kuće, i dalje postoje brojne zanimacije koje će vas zaokupiti. Od klasičnog gledanja filmova, serija i igranja igara, pa sve do virtualnih obilazaka muzeja koji su na taj način doskočili rješenju trenutne situacije. Sve to možete doživjeti na vrhunskom prostranom zaslonu Huaweijevih tableta, poput novog MatePad-a Pro koji nudi 10,8-inčni ekran i snažnu bateriju za uživanje u filmovima i serijama.

Obavezna svakodnevna tjelovježba

Manje se krećemo, što je za očekivati, no ne zaboravite nadoknaditi manjak kretanja nekom fizičkom aktivnošću svaki dan. Trgovine aplikacija pune su sjajnih prijedloga vježbi, a brojni fitness centri nude online vježbanje za svoje članove. Tehnologija je tako još jednom nadišla moderne izazove. Obucite udobnu odjeću i ostanite u formi. Za bolju motivaciju upalite omiljenu pjesmu i stavite FreeBuds 3 slušalice zahvaljujući kojima ćete se moći u potpunosti posvetiti vježbama, bez ometanja iz okoline.

Nemojte izgubiti društveni kontakt

Možda i najveći izazov s kojim se borimo je osjećaj usamljenosti uslijed smanjenog kretanja u društvu. Pošaljite poruku prijateljima i poznanicima, provjerite kako su, popričajte o zajedničkim temama. Virtualne kave postale su novi hit, a možete izaći i u klub na virtualni party. Razgovor je posebno važan u ovim vremenima.

Huaweijevi P40 i P40 Pro se i kod razgovora nameću kao sjajan izbor. Tu je baterija uz koju možete pričati satima, a na sjajnom ekranu jasno vidjeti ćete vidjeti svoje prijatelje, a uz vrhunske mogućnosti povezivanja, nema straha od pucanja veze i zastajkivanja poziva.

Pametni uređaji danas su nam omogućili da nam je sve što trebamo nadohvat ruke. Na nama je samo da iskoristimo njihove mogućnosti i uživamo u udobnosti vlastitih domova.

Uživajte u malim zadovoljstvima – poslušajte omiljenu pjesmu na Deezeru, iskušajte vlastite redateljske sposobnosti i kreativno se izrazite kroz TikTok, ili se opustite kroz partiju omiljene igre. Sve te aplikacije pronaći ćete u AppGallery trgovini na svojem novom Huawei pametnom telefonu.

Pametni uređaji danas su nam omogućili da nam je sve što trebamo nadohvat ruke. Na nama je samo da iskoristimo njihove mogućnosti i uživamo u udobnosti vlastitih domova.

Posjeti Miss7.24sata.hr