5 razloga zbog kojih više ne mogu zamisliti život bez Googlea

Getty Images
Google slavi rođendan i u tih 20 godina od nas je napravio totalne ovisnike! Pri pomisli na jedan jedini dan bez guglanja počinju se javljati znakovi apstinentske krize...
Vidi originalni članak

Google slavi svoj dvadeseti rođendan! Tako je mlad, a već je zaludio cijeli svijet. S njim smo povezaniji nego s vlastitom obitelji, a o nama zna baš sve - naše tajne, navike i sve pikanterije naše internet pošte! Ne, ne možemo zamisliti ni jedan dan bez njega, a evo i 5 čvrstih razloga zašto: 

1. KOJA JE UOPĆE RAZLIKA IZMEĐU GOOGLEA I INTERNETA?

Ne pada ti odmah na pamet? Ni nama! Nitko više ne kaže ''istražiti ću to na internetu''. Svi kažu ''uguglati ću''. Google i sve varijacije te riječi uselili su nam se u jezik. Dapače, uselili su se u većinu svjetskih jezika i postali internacionalizmi u čije značenje baš nitko ne sumnja. Taj jezični fenomen uistinu je plodan za brojna lingvistička, sociološka i kulturološka proučavanja. Povijest jezika svijeta, slažu se stručnjaci, ne pamti tako snažno i čvrsto useljenje u leksik!

2. BILI BISMO IZGUBLJENI U PROSTORU...

Kad si posljednji put pitala nekoga za smjer ili adresu? Ja se sjećam. Tada sam umjesto u Gradskoj knjižnici završila u Institutu države Kongo! Otada sam vjerna samo Google Mapsu. On zna sve: na koji tramvaj da odem, koliko stanica sam udaljena, gdje da siđem i za koliko minuta ću stići. Malo me naljuti kad mi poruči da idem istočno ili zapadno jer nisam baš briljantan primjer dobre orjentacije, ali inače - ljubav nam je vječna.

3. ...I VREMENU

Kad ti je idući poslovni sastanak? Kad ideš kod zubara? Kad je rođendan tvoje najbolje frendice? Ti možda ne znaš, ali tvoj Google kalendar upamtio je baš sve i spreman ti je poslati mail prije nego što trebaš krenuti. Zašto zanimanje osobnog asistenta još uvijek uopće postoji! 

4. GOOGLE DISK I GOOGLE PHOTOS NAŠA SU NOVA PAMET

Realno, znaš da želiš sačuvati te dokumente i fotke, ali nedostatak memorije na mobitelu pretvara te u destruktivnu zvijer? Da, i nama se to događa pa smo se opet okrenuli ocu Googleu. Tamo pohranjujemo sve beskonačne viškove naslaga taštine, ali i vrijedne dokumente pa se uistinu nadamo da ove mogućnosti nikad neće nestati!

5. POKUŠAJ ZAMISLITI DAN BEZ G-MAILA!

Primjerice, ja se uopće ne sjećam kako su ljudi komunicirali prije ''ere guglanja''. Ponekad se zapitam kako su moji stariji kolege komunicirali s profesorima i šefovima. Pismom, porukom u boci, golubom pismonošom? Mi komuniciramo na klik, poruke stižu brzinom munje, informacije i goleme dokumente, audio i video zapise prebacujemo u svega nekoliko sekundi! Teško je zamisliti taj spori svijet, ali ne možemo se ne zapitati je li bio barem malo manje frenetičan...

 

Posjeti Miss7.24sata.hr