5 najposlušnijih pasmina pasa koje je najlakše izdresirati od svih

Shutterstock Najposlušnije pasmine pasa koje su dobre za dresuru
Vidi originalni članak
  • Donijela si odluku da ćeš udomiti psića? Čestitamo! 
  • Međutim, pripazi, vrijedi uzeti u obzir da je neke pasmine znatno teže istrenirati i odgojiti od drugih
  • Otkrit ćemo ti koje su pasmine najposlušnije te ih je lako izdresirati

Mnoge pasmine pasa lako će postati vjerni članovi obitelji, postati tvoji najbliži suputnici i mogu te potaknuti na više tjelovježbe. Međutim, čak i najiskusnijem vlasniku pasa teško je naučiti neke od najtvrdoglavijih štenaca da slijede osnovne naredbe.

Bilo da si prvi puta vlasnica psa ili si odrasla s kućnim ljubimcima, spoznaja koje je pasmine pasa najlakše dresirati može ti dobro doći ako ne želiš potrošiti sate i sate svog vremena na školovanje svog četveronožnog prijatelja. 

Što je još važnije, neki vlasnici možda neće imati vremena ili sredstava za odgoj psa za kojeg je manja vjerojatnost da će biti poslušan zbog trauma u ranom životu. U nastavku doznaj više o najboljim pasminama pasa, koje je lako dresirati...

via GIPHY

Zašto je dresura pasa toliko važna?

Ne samo da ti školovanje štenca olakšava život (pomisli na manje nezgoda, bez sažvakanog namještaja i minimalno glasno lajanje), nego će i tvom psu pomoći da shvati granice u tvom domu. Nijedno štene neće cijeniti da viču na njega zbog nezgode - ako nije naučeno gdje se pravilno piški.

Bez obzira učiš li svog psa osnovnim zapovijedima ili želiš odgajati štene za izložbenog psa, dresura može postati važan dio povezivanja s ljubimcem.

Life&style Internet se zaljubio u psića s pet nogu, pogledaj kako je neodoljiva malena Chanel

Njemački ovčar

Ako imaš prostora za smještaj ove lojalne pasmine, njemački ovčari su jedna od najposlušnijih i najradnijih pasmina pasa, pa su odlični štenci za vlasnike koji traže što manje prepreka kada je u pitanju obuka. Omiljeni su u policiji i vojsci, jer njemački ovčar poznat je po tome što brzo može naučiti nove stvari.

Zlatni retriever

Obožavani od strane ljubitelja pasa u cijelom svijetu, zlatni retriveri vrlo su umiljati i inteligentni psi koji mogu fino živjeti u bilo kojem domaćinstvu. Usprkos svojoj veličini, dobro obučeni zlatni retriveri su pristupačni, blagi i sretni. Vole učiti, što ih čini lakima za dresuru i stoga su odličan izbor za svakog vlasnika psa, pa i potpuno neiskusnog. 

Life&style Ovo je 20 najodanijih pasmina pasa na svijetu, je li i tvoj ljubimac među njima?

Pudlica

Postoji razlog zašto standardne, minijaturne i zaigrane pudlice često zauzimaju vodeću poziciju na izložbama pasa. Ne samo da izgledaju veličanstveno, nego ih zdrava mješavina poslušnosti, inteligencije i razigranosti čini idealnima za treniranje. To su psi koji se lako mogu sjetiti naredbi i slijediti iste.

Patuljasti kontinentalni španijel (papillon)

Mnogi manji psi imaju reputaciju tvrdoglavih, ali ne i papillon. Ono što im nedostaje u veličini, nadoknađuju inteligencijom, hvaleći se impresivnom sposobnošću razumijevanja naredbi.

Life&style Ljubitelji mačaka su pametniji, a ljubitelji pasa sretniji, tvrdi najnovije istraživanje

Graničarski škotski ovčar (border colie)

Ako si zabrinuta oko obuke svog psa, ovčar će te uskoro smiriti. Ovi su psi mirni u krizi, neovisni, ali odani, te cijelu obitelj smatraju vrijednom zaštite. Kad nisu istrenirani, ovi pomalo zločesti psi mogu biti destruktivni i tvrdoglavi, ali njihova inteligencija omogućuje im da brzo nauče i slušaju naredbe.

Posjeti Miss7.24sata.hr