45 Park Lane – sofisticirani interijeri u Londonu

Niall Clutton/45 Park Lane London
U jednom od najzanimljivijih gradova na svijetu, Londonu, nalazi se jednako zanimljiv hotel koji svojim uređenjem mami goste iz cijeloga svijeta. Smjestio se u četvrti Mayfair, 45 Park Lane je jedan od onih hotela koji ne djeluju nametljivo, ali svojim uređenjem služe kao inspiracija svima nama.
Vidi originalni članak

45 Park Lane se nametnuo kao jedan od omiljenih luksuznih hotela britanske metropole. Ovaj hotel je veoma brzo postao simbol Londona i svega što on predstavlja, prije svega zahvaljujući modernom pristupu, ali i klasičnom duhu kojim odiše. Njegov eksterijer, ali i velika zbirka umjetnina suvremenih umjetnika pretvorila ga je u opuštajuće odredište pored Hyde Parka  usred velegrada.

Za uređenje njegovog suvremenog interijera bio je zadužen newyorški dizajner Thierry Despont, koji je između ostalog kreirao interijere za draguljarnice  Harry Winston i Chopard, hotel Claridge's, modnu kuću Ralph Lauren te je radio i na restauraciji Kipa slobode. U svaku od soba uspio je unijeti duh Londona i Velike Britanije, a u tome mu je svakako pomogao i pogled na park.

45 Park Lane inspiriran je svijetom umjetnosti, onime što smatramo neobičnim, astronomijom, povijesti tehnologijom i dizajnom. Iako pojedini elementi zvuče sasvim oprečno, Despont je uspio kreirati fantastičan prostor u kakvom biste lako mogli živjeti. Za razliku od većine modernih hotela, 45 Park Lane nije minimalistički hladan, ali nije niti opterećen poput hotela bogate povijesti. On je raskošan i praktičan, točno tamo gdje treba biti.

Velik broj soba ukrašen je crno-bijelim fotografijama ili pak djelima suvremenih britanskih umjetnika, jer je jedno od načela Despontovog stvaranja da prostor mora odražavati život ljude koji u njemu provode vrijeme. Možda upravo zato 45 Park Lane ima toplinu koja hotelima ponekad nedostaje, a tome svakako pridonosi i malen broj soba – njih samo 45.

Ostakljeni i reflektirajući eksterijer uvod je u ovu hotelsku priču. Na prvom katu nalazi se poznati Bar 45, dok će ljubitelje gastronomije oduševiti Cut. Dah ipak najviše oduzima penthouse apartman uređen u art deco stilu s balkonom koji pruža pogled na London.

Sobama ovog hotela dominiraju tamne prirodne nijanse. Drvo visokog sjaja, detalji u bojama čokolade, konjaka i karamela, razbijeni su pokojim detaljem u boji mente, senfa ili cigle. Kupaonice su izrađene od mramora, što samo doprinosi luksuznom dojmu, ali ne smije se ni zanemariti uloga teksture koja je u ovom interijeru iznimno važna. Opločeni zidovi na uzglavlju, koža, antilop i mozaične pločice na podu nenametljivo razbijaju monotoniju koja je itekako teška u interijerima smeđe boje.

S obzirom da se radi o luksuznom hotelu o boravku u njemu većina nas može samo sanjati, no to ne znači da se njime ne možemo inspirirati i pretvoriti naš vlastiti dom u topao i moderan prostor.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr