3 trika s češnjakom koja bi svi trebali znati. Na primjer, kako da nam više nikad ne zagori...
- Češnjak je nezaobilazna namirnica u gotovo svakoj kuhinji
- Oguliti, nasjeckati, popržiti…
- Otkrivamo ti tri genijalna trika koji će ti olakšati kuhanje s češnjakom
Češnjak daje specifičan ukusan okus jelima, a ujedno je izuzetno zdrav. Čak je i mala količina dovoljna da se razviju sjajne arome. Iako nekad izgleda kao nemoguća misija, evo kako se riješiti mirisa češnjaka na rukama i iz usta Evo tri trika koja bi trebali znati svi koji vole kuhati s češnjakom.
1. Nasjeckaj češnjak tek neposredno prije kuhanja
Vaganjem sastojaka i pripremom u zdjelicama kuhanje postaje manje stresno. Ali, češnjak ne treba usitnjavati, a zatim ga dugo ostavljati na otvorenom. Kisik u zraku uzrokuje da češnjak oksidira i promijeni svoj miris i okus.
2. Ovako češnjak više neće zagorjeti
Budući da češnjak sadrži malo vode, ne treba ga dugo kuhati, odnosno pržiti. Ako ga narežeš na sitne komade, nasitno nasjeckaš ili protisneš kroz prešu za češnjak, nekoliko sekundi u vrućoj tavi često je dovoljno da češnjak izgori. Zato ga nikada ne smiješ stavljati izravno u prethodno zagrijanu tavu s vrućim uljem, nego u hladnu tavu i tek onda pojačavati vatru!
Savjet: za curry, pomfrit i slično, dovoljno je umiješati češnjak otprilike na polovici postupka kuhanja.
3. Kako na brzinu oljuštiti češnjak
Oljuštiti više režnjića češnjaka može biti dugotrajan i dosadan posao. Kako bi uštedjela vrijeme te sačuvala svoje živce, postoji jednostavan trik. Prereži cijelu glavicu češnjaka po sredini sa što je moguće širim nožem. Potom pritisni plosnatom površinom noža obje polovice s gornje strane – i gotovo, režnjići će izići iz ljuske.
@olivares.barce ♬ original sound - Michael
U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće
Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.