Smeđe krave daju čokoladno mlijeko???

Getty Images
Čokoladno mlijeko je smeđe boje pa stoga mora da dolazi od smeđih krava? I djeca znaju da to nije istina, ali velik broj ljudi u SAD-u i to odraslih(!) zaista u to vjeruje
Vidi originalni članak

O Amerikancima i njihovoj neupućenosti smo čuli svašta, ali ovo... No, izgleda da je istina. Naime, reprezentativna online-anketa centra za inovacije Američkog mljekarskog društva je otkrila nevjerojatan rezultat: sedam posto Amerikanaca vjeruje kako čokoladno mlijeko dolazi od smeđih krava!

Vjerojatno svako dijete zna kako krave daju mlijeko. Bijelo mlijeko, kakvo bi i bilo? Boja kravine dlake pritom je nebitna. A da čokoladno mlijeko nastaje dodavanjem kakao praha ili čokoladnog sirupa jasno je i odraslima i, valjda već i starijim vrtićancima. Kako je onda moguće da toliko puno odraslih u SAD-u o tome nema blagog pojma?

Moguće je da je tako zato što većina Amerikanaca tijekom života nikada ne dođe u kontakt ni sa čime vezanim uz selo i poljoprivredu. Čak je i tema proizvodnje i podrijetla mnogih namirnica U SAD-u prilično tabuizirana. To je potvrdila i Cecily Upton iz obrazovne inicijative FoodCorps u jednom intervjuu za američki Post: „Kad nam zatreba hrana, jednostavno odemo u supermarket.“ Prema njenim je riječima američkom stanovništvu postalo normalno dobivati namirnice u prerađenom stanju. Zato se valjda i događa da mnoga djeca u SAD-u iznenađena kada saznaju da se pomfrit radi od krumpira ili da odrasli vjeruju kako su smeđe krave zaslužne za proizvodnju čokoladnog mlijeka.

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr