11 najljepših romantičnih filmova po našem izboru koji su idealni za duge ljetne noći

shutterstock Prijatelji koji gledaju film na otvorenom
Vidi originalni članak
  • Ljeto je u punom jeku, pa se volimo i opustiti uz ugodne filmove
  • Donosimo ti najbolje filmove u kojima ćeš uživati sama, sa svojim dragim ili prijateljima
  • Ovo su odlični izbori za duge, tople i romantične ljetne večeri bilo da neke od ovih klasika gledaš prvi put ili su ti već prirasli srcu

Volimo ljubavne priče koje nas vode u svijet romantike. A nema ništa ljepšeg nego gledanje romantike u ljetnim danima, i naravno, noćima. Zahvaljujući filmovima možemo se zaljubiti iznova i iznova, bez rizika od slomljenog srca. Potrebno je samo jedno gledanje Titanica da se osjećamo kao "na vrhu svijeta".

Iako je Titanic možda jedan od kultnih filmova, ima ih još mnogo za otkriti uključujući skrivene dragulje koje možda još nisi pogledala. Iako su nam neki toliko dragi da ih želimo gledati iznova i iznova. A budući da ne postoji jedna vrsta ljubavi, ovi filmovi govore o svemu: ljubavi, prijateljstvu, romantici i savršeni su za uživanje u dugim ljetnim noćima. 

Milijunaš s ulice

Kultni film Milijunaš s ulice moderna je epika - s utkanom ljubavnom pričom. Film koji je 2009. godine, između ostalih nagrada, osvojio Oskara za najbolji film, priča je o putovanju jednog mladića iz siromašnih četvrti Mumbaija do svjetala pozornice. Jamalov cilj (Dev Patel) usput je ponovno spajanje s ljubavlju iz djetinjstva, Latikom (Freida Pinto). Navijat ćeš za njih u svakom trenutku.

Ta luda ljubav

Naslov odaje fokus ovog šarmantnog filma: da, luda ljubav govori o ljubavi u njezinim mnogim oblicima (očinska, partnerska, pubertetska). Film isprepliće višestruke ljubavne priče, s mnoštvo zapleta kad shvatimo kako su likovi neočekivano povezani. Glumačku ekipu čine Steve Carrell, prezgodni Ryan Gosling, Emma Stone, Julianne Moore, Kevin Bacon i Josh Groban.

Life&style Jesi li već izabrala ljetno štivo? Uz ovih 5 naslova uživat ćeš u svakom trenutku provedenom na plaži

Silvijeva ljubav

Ovaj film osvježavajuća je staromodna ljubavna priča. Sylvie (Tessa Thompson) i Robert (Nnamdi Asomugha) upoznaju se 1950-ih u New Yorku. Unatoč privlačnosti, Sylvie i Robert slijede vlastite ambicije i obveze umjesto svojih srca. U slučajnom susretu godinama kasnije Sylvie i Robert ponovno se susreću i shvaćaju da iako su im se životi promijenili, njihovi osjećaji su ostali isti.

Zvijezda je rođena

Romansa koja je napravljena za svaku generaciju od prve verzije 1937. godine. U četvrtoj verziji filma glumili su Bradley Cooper i Lady Gaga kao ostarjeli roker i kabaretna pjevačia. Isprva njihova romansa nije vjerojatna da će se dogoditi - ali Jackson Maine (Cooper) zna, nakon što je vidio kako Ally (Lady Gaga) nastupa, da je pravi talent. Poznata scena iz filma nakon što je otpratio Ally kući i uzviknuo "Ally?", kako bi se ona okrenula na što je on rekao: "Samo sam te htio još jednom pogledati", je jedna od najromantičnijih scena koju možemo zamisliti.

Prije svitanja

Francuski student (Julie Delpy) i američki lutalica (Ethan Hawke) sastaju se u vlaku i provode dan lutajući po Beču dok im druge obveze ne probuše balon koji su stvorili. Čarolija ovog filma je što radnja prati vezu onako kako se usitinu gradi u stvarnom životu: Kroz razgovor i neizrecivu iskru. 

Hladni rat

Ovo je jedan od filmova koji bi te mogao rasplakati. Film prati dvoje zaljubljenih koji su se upoznali u Poljskoj pedesetih godina prošlog stoljeća i izlaze i ulaze iz života jedno drugog.  Wiktor (Tomasz Kot) i Zula (Joanna Kulig) vole se - čak i ako ih vrijeme ne voli.

Sultanija Hurem ‘ukrala posao’ Juliji Roberts? Turska zvijezda glumit će u filmu umjesto holivudske dive

Ljubav nema pravila

Lepršava komična drama redateljice i scenaristice Nancy Meyers zabavna je i iznimno simpatična priča o muškarcu koji odbija odrasti, ali koji nikako ne shvaća da mlad može ostati samo u društvu svojih vršnjaka. Legendarni Jack Nicholson još jednom dokazuje zašto je jedan od najvećih holivudskih glumaca u povijesti, ali prava zvijezda filma ipak je Diane Keaton koja je za svoju sjajnu ulogu osvojila nagrade Zlatni globus i onu američkih kritičara te nominaciju za Oscara. Harry Sanborn (Jack Nicholson) ima 63 godine i skloan je hodati sa ženama upola mlađim od njega. Tada upoznaje Ericu (Diane Keaton), majku njegove trenutne djevojke (Amanda Peet), i počinje osjećati nešto prema njoj. 

Bilježnica

Ljubav pronalazi put natrag u ovoj kultnoj adaptaciji Nicholasa Sparksa. Film prati ostarjelog Noaha (R. Gosling) koji redovito posjećuje Allie (R. McAdams), staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici. U njoj je, naime, detaljno opisano svjedočanstvo mladoga para iz četrdesetih godina čija je strastvena veza bila prekinuta nakon što su se razdvojili tijekom Drugog svjetskog rata. Osim tadašnjih prilika u zemlji, glavni razlog za razdvajanje ljubavnika bili su prigovori Allieinih roditelja, pripadnika visoke građanske klase, koji su smatrali da Noah nije prava prilika za nju. Sedam godina kasnije par se ponovno pronašao i, iako shvaćajući da su im se životni putevi potpuno razišli, oni ne mogu odoljeti a da si ne pruže drugu priliku.

27 haljina

U ovom romantičnom filmu pratimo Jane, ženu koja je bila djeveruša na 27 vjenčanja, ali nikada sama nije bila mladenka. Na vjenčanju Jane upozna lijepa pisca po imenu Kevin, koji izvještava o vjenčanjima za lokalne novine, ali u stvarnosti ih mrzi. Dok njih dvoje provode sve više vremena zajedno povodom vjenčanja Janeine sestre Tess, Jane i Kevin otkrivaju da imaju više zajedničkog nego što misle.

Kad je Harry upoznao Sally 

Kad pomislimo na najbolje romantične komedije, "Kad je Harry upoznao Sally" uvijek nam padne na pamet. U filmu glume Meg Ryan i Billy Crystal kao dvoje ljudi koji se susreću slučajnim susretima. Film, postavlja ono vječno pitanje; mogu li muškarci i žene ikad samo biti prijatelji?

Romantične komedije Prošlo je točno 17 godina od neponovljive 'Bilježnice', koliko puta si zaplakala kad si ju gledala?

Kako se riješiti dečka u 10 dana

Ovo je jedan od filmova za koji se smatra kako je među najboljim romantičnim komedijama 2000-ih. U filmu glumi Kate Hudson kao spisateljica ženskog časopisa po imenu Andie kojoj je dodijeljena priča o tome kako može natjerati muškarca da prekine s njom za 10 dana ili manje. S druge strane, muškarac kojem se pokušava dodvoriti, Benjamin se kladi sa svojim prijateljima da u isto toliko vremena može navesti ženu da se zaljubi.

Posjeti Miss7.24sata.hr