Lice s naslovnice: "Obožavam mamine levisice stare 30 godina!"

Goran Čižmešija
Iva Marušić balansira između dame i tomboya, a u šali kaže da rijetko stoji pred ormarom i preispituje se o životu
Vidi originalni članak

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?


Stil koji preferiram je onaj koji odražava mene samu, a to je nešto između tomboy stila i onoga damskog. Uživam u kombiniranju muških i ženskih komada odjeće, a to su najčešće muške košulje s bakinim sakoima. Uvijek sam težila k tome da moj stil bude jednostavan i pročišćen, s dozom elegancije. Klasika je uvijek najelegantnija, tako da sam pretežno u crnoj, bijeloj, sivoj, khaki zelenoj ili u kvalitetnom starom traperu.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Budući da sam tip osobe koja voli biti organizirana, uvijek u glavi posložim kombinaciju za koju mislim da bi mi taj dan i tu priliku odgovarala. Rijetko stojim pred ormarom i preispitujem se o životu. Već sam razvila svoj stil i to mi omogućuje da uvijek znam što želim obući.

Imaš li modnih uzora/ljudi koji te inspiriraju? Tko su?

Mene inspirira sve što vidim i svi koje vidim. Bila to neka starija gospođa ili mladi momak, uvijek promatram i razvijam ideje u glavi. Što za stil, što za život, uvijek je dobro promatrati i biti prisutan u trenutku jer sve nas može inspirirati.

Koje dizajnere/brendove voliš? Što bi kupila da novac nije u pitanju, imaš li nešto na listi želja?

Od stranih dizajnera Yves Saint Laurenta, Céline, Isabel Marant, Chloé i Stellu McCartney. Iako različitih estetika, svaki brend od navedenih ima ono nešto što me privlači; a to je profinjenost. Od hrvatskih dizajnera najviše volim Roberta Severa, i to ne zato što surađujemo i prijateljujemo već sezonama, nego zato što smo slični po načinu razmišljanja, a ukusi nam se uistinu podudaraju. Također mi se sviđa estetika modnog dvojca KLISAB i mlade dizajnerice Marije Kulušić.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Planski, no ipak mi je najdraže kad ugledam nešto što inače nemam tendenciju nositi, a oduševi me. Naravno, u takvim sam prilikama impulzivna.


Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele. Što se tiče torbi, princip je jednostavan. Preko dana ruksak, a navečer eventualno mala torba u ruku. Cipele su ipak ključan moment svakom outfitu.


Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Nosim kombinaciju Roberta Severa koji će uskoro predstaviti kolekciju na BIPA Fashion.hr-u. Ova kombinacija je upravo jedna od njih.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Trenutačno se pripremam za faks. Vrijeme pokušavam što bolje iskoristiti. Uživam u odlasku na predstave, izložbe, koncerte klasike i učenju talijanskog. Volim pratiti modnu scenu, a modeling mi je hobi od šesnaeste godine. Ma, mene svašta veseli!

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Mamine levisice iz srednje škole i priča kako je džepu nosila limenku Coca-Cole.

Omiljeno jelo/piće...

Mamin rižoto/mineralna.

Posjeti Miss7.24sata.hr