Lice s naslovnice: "Moda nikad nije bila osobnija"

Goran Čižmešija
Redateljica i scenaristica Matea Šarić, umjesto visokih peta bira tenisice, a omiljene su joj McQ čizme...
Vidi originalni članak

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?

Najbolje se osjećam u casual kombinacijama sa pomalo rock štihom i taj stil njegujem još od davnih srednjoškolskih dana. Neki od komada koji čine moj statement look su kožne i traper jakne, skinny traperice, crne sunčane naočale, puno nakita (narukvice i prstenje nikada ne skidam), kratke traper hlačice, ruksaci i tenisice. Od boja se ističu crna i crvena.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Apsolutno jest, pogotovo zahvaljujući blogovima koji su čitavu industriju približili širim masama jer su u prvi plan stavili ljude koji svakodnevno žive u tim kombinacijama i sjajno kombiniraju dizajnerske komade sa, recimo, vintage ulovima. Moda nikada nije bila osobnija.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš 'ja nemam što za obući’?

Ma kombinaciju osmislim u sekundi, uglavnom se probudim sa željom da taj dan nosim xy komad i onda oko njega naprosto zavrtim čitavu priču, taj proces me silno zabavlja. I stvarno se nikad ne dogodi da pomislim da nemam što za obući, prije ćete me naći kako stojim pred silnim majicama kratkih rukava i mislim ‘bože, stvarno ih imam previše’.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije (ako ih imaš)?

Moja ljubav prema brendovima se stalno mijenja, pogotovo jer me jako veseli otkriti nekog novog i drugačijeg tko me oduševi, ali neki od najdražih kojima se uvijek iznova vraćam su Moschino, Ray-Ban, Mango, Ralph Lauren i Tommy Hilfiger. Jedino gdje nikad ne kupujem je Zara, ne volim je. Stilsku inspiraciju više ne tražim u drugim ljudima, dok sam bila mlađa mogla sam ih nabrojati desetak u sekundi, ali s obzirom da imam čvrsto izgrađen stil i stav oko odijevanja, inspiraciju tražim u drugim elementima koji su produkt trenutačnih raspoloženja, putovanja, interesa, posla.

Kupuješ li planski ili impulsivno?

Zadnjih godina sve više planski jer sam shvatila da mi ne treba prepun ormar da bi bila zadovoljna sa svojom odjećom, važnija je kvaliteta od kvantiteta. Jedino se znam oteti kontroli pri kupnji novih startasica (nikad samo jedne) i raznoraznih t-shirtova.

Cipele ili torbe? Zašto?

Definitivno cipele, tj. tenisice zbog toga što su mi najudobnije i savršeno se slažu s načinom života koji je vezan uz konstantna putovanja i snimanja. Nikad dosta Vansica i starki.

Što nosiš na fotki za Budi.IN? 

Nosim Lulu Couture crvenu haljinicu koja mi je jedan od najdražih komada u ormaru, zatim Pull & Bear traper jaknu, Calzedonia čarape, Tommy Hilfiger cipele i Michael Kors torbicu.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.

Trenutačno sam u Šibeniku gdje snimam jedan dokumentarni film, a slobodno vrijeme (kojeg baš i nemam previše) uglavnom posvećujem blogu na kojem sam aktivna već skoro pet godina i uživanciji s dečkom. Volim putovati i svaki slobodan trenutak koristim za kratki ‘bijeg’ na neko od dragih ili novih mjesta.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Već godinama na tronu stoji moja mornarska Pop Boutique haljinica za kojom sam mjesecima tragala jer sam takav tip haljine oduvijek željela, a bilo ju je nevjerojatno teško pronaći. Međutim, prije par mjeseci su joj se na prvom mjestu pridružile McQ čizme kojima sam se nagradila za jednu nevjerojatnu godinu i kompletan zaokret u životu.

Omiljeno jelo/piće...

Pašta na sve načine i Coca-Cola

 

Posjeti Miss7.24sata.hr