Horoskop za 2023.: Kome će cvasti karijera, tko je spreman za prekid, a tko će privući nove prijatelje

shutterstock Horoskop za 2023. godinu
Vidi originalni članak
  • Naravno da se svi pitamo što nam sprema nova 2023. godina. Hoće li biti bolja? Lošija?Što nas čeka u ljubavi? Hoćemo li zaraditi više ili manje? 
  • Sasvim je prirodno nagađati, a astrologija nam može pomoći barem da vidimo kave su nam šanse u smislu osobnog razvoja, karijere i ljubavi
  • Pogledaj što očekuje tvoj horoskopski znak u novoj godini

Horoskopi su alat koji astrolozi koriste za predviđanje onoga što nas čeka. Koristeći kretanje planeta i zvijezda na noćnom nebu, možemo steći uvide u izazove i prilike za one koji su rođeni pod svakim od 12 horoskopskih znakova. Evo što treba znati o mogućnostima koje zvijezde imaju za nas.

Ključni astrološki datumi za 2023. godinu

Godina 2023. počinje tijekom retrogradnog Merkura. Povratak komunikacijskog planeta započeo je 29. prosinca 2022. i trajat će do 18. siječnja. Postoje još tri retrogradna Merkura u zemljanim znakovima koji dolaze u novoj godini: prvi traje od 21. travnja do 14. svibnja u biku; drugi od 23. kolovoza do 15. rujna u djevici; i treći i završni od 13. prosinca do 1. siječnja u znakovima jarca i strijelca.

Nova godina također počinje dok se događa retrogradni Mars. Retrogradni Mars počeo je u listopadu (30.10.) u Blizancima i trajat će do 12. siječnja. 

U proljeće i jesen 2023. dogodit će se i nekoliko pomrčina Sunca i Mjeseca i pomoći će nam u definiranju i održavanju veze. Datumi pomrčina su:

• pomrčina sunca u ovnu - 20. travnja
• pomrčina mjeseca u škorpionu - 5. svibnja
• pomrčina sunca u vagi - 14. listopada
• pomrčina mjeseca u biku - 28. listopada

Ekspanzivan i sretan Jupiter prelazi u znak bika 16. svibnja i ostaje u fiksnom zemljanom znaku do 24. svibnja 2024. godine. To označava godinu dekadencije i savezništva s umjetnošću, nešto poput kulturne renesanse.

Karmički planet Saturn prelazi u znak riba 7. ožujka, gdje će ostati otprilike dvije i pol godine. Saturnov vrtlog u ribama pružit će nam praktičan idealizam o životu, premda bismo mogli s vremena na vrijeme odlutati u zemlju mašte.

Ovo je tvoj osobni horoskop za 2023. godinu

Ovan: Želiš prekid, ali ne i odgovornost za kraj veze

Sljedeće godine osjećat ćeš se vrlo snažno i izuzetno samopouzdano. Ono što dolazi s tim je emocionalna hrabrost: bit ćeš spremna prekinuti veze koje su prošle svoj vrhunac. Međutim, možda nećeš htjeti preuzeti teret kada je u pitanju okončanje ovih situacija, pa ako odlučiš ostati sa svojim partnerom ili u bilo kojoj drugoj vrsti veze koja ti padne na pamet, morat ćeš dati sve od sebe. U prijevodu: ostavi svoj ego po strani i posveti se boljem ili dubljem razumijevanju partnera i pomirenju s onim što ćeš naći.

Bik: Inače neskona promjenama, krenut ćeš u nove avanture

Premda si poznata kao nesklona promjenama (u najmanju ruku!), u 2023. godini ćeš pronaći prednosti prihvaćanja unutarnjeg rasta. To znači istraživanje različitih područja interesa. Ako želiš otputovati u udaljeno mjesto, pohađati neki tečaj s prijateljima i obitelji, naučiti novu duhovnu praksu ili strani jezik, onda bi trebala krenuti! Nemoj dopustiti da ono što si bila stoji na putu onome što možeš postati!

Blizanci: Vratit ćeš neke zaboravljene ljude u svoj život

Zadnje dvije godine provela si liječeći svoj um, tijelo i duh. Bila toga svjesna ili ne, možda si druge držala na distanci. Sada si spremna vratiti se u svijet kako bi pokazala najbolje od sebe i ponovno se povezala s onima s kojima si izgubila kontakt. Godina 2023. označava vrijeme u kojem izlaziš iz svoje čahure i vraćaš se u kontakt sa starim prijateljima i obitelji kako bi podijelila svoju mudrost. Nadamo se da ćeš ih nadahnuti da krenu na vlastita putovanja.

Rak: Čeka te munjeviti uspon u karijeri 

Tvoja će karijera biti obasjana beskonačnim mogućnostima u 2023. godini. Ako postoji promaknuće ili položaj na koji si bacila oko, vrijeme je da se fokusiraš na ostvarenje tih snova. Nemoj zaboraviti da ćeš morati pronaći ravnotežu u svom životu kako bi postigla osobni uspjeh. To znači manje kasnonoćnih sastanaka, a više vremena s članovima obitelji ili prijateljima u nastojanju da se opustiš (što je iznimno važno). Radije se nagradi brigom za sebe i nagradi se za sav svoj naporan rad.

Lav: Promjene koje dolaze dočekaj raširenih ruku

Smjer tvoje karijere vodi te drugačijim putem od onoga na kojem je započela prije mnogo godina. Umjesto da bježiš i izbjegavaš promjene koje ti dolaze, pokušaj ih prigrliti raširenih ruku. Kako bi išla ukorak s vremenom, osloni se na inventivne i moderne načine promocije i unaprjeđenja svog poslovanja. U 2023. godini će svijet biti spreman za tebe, a ti ćeš biti spremna za svijet.

Djevica: Turbulentna veza će se učvrstiti i procvjetati

Otvaranje srca te je ove godine odvelo na neravni tobogan... ali, bilo je vrijedno toga. U 2023. će se tvoja veza učvrstiti i još će te više ispunjavati, a to je samo zato što si bila otvorena prema njoj. Stvori si zdrave granice kako bi veza procvjetala i osiguraj da ne daješ sve od sebe, a dobivaš tek malo zauzvrat. Sve dok je tvoj partner otvoren za rad na tome da ti postaneš prioritet (što će i učiniti), tada će stvari cvjetati i poprimiti pozitivniju energiju u vezi.

Vaga: Mnogo novih prijatelja bit će oko tebe

Možda ćeš se osjećati 'okruženija' nego ikada, sa sve većom grupom prijatelja i društvenim krugom. Nikada više nećeš morati provesti večer sama — osim ako to ne želiš, naravno. Premda ćeš privlačiti puno ljudi u svoj život, budi sabrana. Gledaj svoje nove prijatelje kakvi jesu. Nemoj spuštati kriterije i prihvaćati loše ponašanje samo zato što se osjećaš usamljeno. Budi selektivna i pronicljiva u pogledu toga koga puštaš u svoj život i gledaj kako ti se razvija uspješan, uzbudljiv i zdrav društveni život.

Škorpion: Čuvaj se izgaranja na poslu

Promjena u tvojoj dnevnoj rutini negativno će utjecati na tvoj osobni život ako ne ostaneš organizirana i ne pridržavaš se rasporeda u 2023. godini. Promjena u upravljanju na poslu dovodi do toga da kasniš u uredu, što stvara sukob kod kuće. Prije nego udariš u zid i doživiš izgaranje od stresa, zapamti da uvijek možeš zatražiti pomoć. Nemoj patiti u tišini. Reci glasno ako se pojavi problem koji je izvan tvoje kontrole. Nikad ne znaš tko će ti pomoći ili koliko pomoći možeš dobiti ako ne tražiš.

Strijelac: Čeka te godina puna kreativnosti i stvaranja

Strijelci, ovo će biti godina za stvaranje. Možda ćeš otkriti da te privlači umjetnost ili ćeš biti nadahnuta da stvoriš nešto značajno što će svijet vidjeti ili koristiti. Jedina prepreka koja stoji na putu da ova ideja postane stvarnost... si ti! Sumnja će te spriječiti da staviš olovku na papir ili da kreneš u bilo kakvu kreativnu potragu. Nemoj dopustiti da ti negativnost uđe u glavu. Razmišljaj optimistično i fokusiraj se na uranjanje u kreativnost. 

Jarac: Vratit ćeš radost u svoj život prisjećajući se tko si bila nekad

Potraga za uspjehom podigla je tvoj status — ali, jesi li učinila nešto da zračiš radošću? Izgledi su da trenutačno jesi, ali možda ne i dugoročno. Vrijeme je da ponovno zapališ iskru u sebi i prigrliš svoje unutarnje dijete. Poveži se s aktivnostima koje si radila kao dijete. Sjeti se tko si bila prije nego si se bojala; neka ti to bude smjernica za ono što si sada.

Vodenjak: Oslobodit ćeš se svega što te sputavalo

Čuješ li to? To je zvuk kako postaješ sve više svoja. Otkrivaš da će 2023. biti prozor za oslobođenje. Napokon ćeš se osloboditi stega i ograničavajućih uvjerenja koja su te sputavala da budeš ono što jesi. Sada možeš pokazati svijetu svoje jedinstveno i istinsko 'ja' bez osjećaja da se trebaš sakriti. Mogu se pojaviti trenuci unutarnjeg sukoba i borbe s drugima koji ne mogu prihvatiti pravog tebe — ali to je mala cijena koju ćeš morati platiti kako bi imala priliku živjeti po vlastitim uvjetima.

Ribe: Čudno, ali više nećeš živjeti isključivo u oblacima

Ribe, poznate ste po tome što ste sanjari. Ali, 2023. godine počet ćeš uviđati prednosti prizemljenja. Dok svi ostali planiraju svoje ljetne praznike, ti ćeš odlučiti uštedjeti novčiće za crne dane i odreći se dugotrajnog putovanja radi kraćeg odmora ili boravka. Možda ćeš uvidjeti da ćeš stvaranjem čvršće skele moći postići nove visine. Umjesto da ti je glava u oblacima, imat ćeš lijep pogled.

Posjeti Miss7.24sata.hr