Glavne zvijezde H&M revije: Andreja Pejić i 65-godišnja Pat Cleveland

H&M Hennes&Mauritz
Nadahnuće kolekcije bile su snažne žene i ljepota neovisnih umova, što se moglo osjetiti i na samoj reviji
Vidi originalni članak

Na pariškom tjednu mode, mnogo se pričalo o ideju o raznolikosti na modnoj pisti, ali i dalje su na većini revija najviše zastupljene mlade i mršave manekenke. No, to nije bio slučaj na sinoćnjoj reviji H&M Studija. Nadahnuće kolekcije za jesen/zimu 2016. bile su snažne žene i ljepota neovisnih umova, a švedska modna kuća obogatila je svoju reviju modelima svih etniciteta, dobi i veličina.

Ashley Graham, prva plus-size manekenka koja se pojavila na naslovnici Sports Illustrated’s izdanja s kupaćim kostimima, prošetala je pistom zajedno s modelima kao što su Amber Valletta, Jourdan Dunn, Freja Beha Erichsen, a kolekciju su nosili čak i transrodni modeli Andreja Pejić te Hari Nef.

Možda i najsjejniji trenutak revije, bio je kada je na pistu izišla jedna od najpoznatijih manekenki iz sedamdesetih, sjajna Pat Cleveland sa svojim nezaboravnim dramatičnim hodom te natjerala sve prisutne da podignu telefone i pokušaju kamerama uhvatiti taj čarobni trenutak.

Naglasak u novoj kolekciji, bio je na kombinaciji moćnih krojeva sa švedskim naslijeđem i rukotvorinama, ženstvenoj silueti kreiranoj za naglašena ramena i struk uz dodatak dramatičnosti i stava koje su unijeli gaučo šeširi i kaubojske čizme.

„Kolekcija odiše snagom i ljepotom žene te načinom na koji tu snagu izražavamo svojim stilom“, kaže Ann-Sofie Johansson, H&M-ova kreativna savjetnica. Reviji je prisustvovalo 600 međunarodnih urednika i gostiju tijekom Pariškog tjedna mode uz globalnu publiku koja je pratila reviju na studio.hm.com., a u prvim redovima našle su se zvijezde poput Emme Roberts, Ciare i Olivije Palermo.

H&M Studio ključna je H&M-ova sezonska kolekcija koju dizajnira poseban dizajnerski tim. Ova ograničena kolekcija bit će raspoloživa u 200 trgovina i online od 8. rujna.

U galeriji pogledajte i ostale modele koji su prošetali pistom

Posjeti Miss7.24sata.hr