Fantastični kostimi u 'Don Giovanniju'

Tragikomična opera W.A.Mozarta 'Don Giovanni', nova je premijerna predstava koje će biti izvedena u petak 13. ožujka 2015. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u suvremenijoj režiji Roberta Boškovića, dok je za scenografiju zadužen Davor Prah.
Vidi originalni članak

Kostime je kreirao kostimograf Neven Mihić, kojemu je ovo druga suradnja sa osječkom operom nakon opere La boheme u listopadu prošle godine.  Za ovu predstavu izrađeno je preko 100 kostima, za soliste, zbor, balet i statiste, a cijeli koncept se temelji po motivima visoke mode u bijeloj, crnoj bež i zlatnoj boji. Pazilo se da je svaki kostim unikatan i različito ukrašen, prvenstveno za solističke i zborske haljine.

"Neki solisti imaju po nekoliko kostima koji mijenjaju tijekom predstave, primjerice Don Giovanni je kroz cijelu predstavu potpuno bijeli, a posebno mi je bilo zanimljivo kreirati kostime za zavodljive sluškinje glavnoga soliste", istaknuo je Neven dodavši kako je veliki posao je odradila krojačka radionica, gdje je puno vremena potrošeno i na izradu krila koje će nositi članice baleta kao anđeli demoni u samome finalu opere.

Nakon premijere ove opere, Nevena čeka još jedna premijera, komični balet Vragolasta djevojka u koreografiji Svebora Sečaka koja će biti izvedena u travnju.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr